Hlavní obsah

Šafářová nepojede na Hopman Cup, s Veselým bude hrát Plíšková

Aktualizováno

Tenistka Lucie Šafářová zrušila kvůli komplikacím souvisejícím s prodělanou bakteriální infekcí start v Hopmanově poháru. V soutěži smíšených dvojic, která se v australském Perthu uskuteční od 3. do 9. ledna, tak v páru s Jiřím Veselým nastoupí světová jedenáctka Karolína Plíšková.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Lucie Šafářová (vlevo) v minulém roce hrála Hopmanův pohár s Adamem Pavláskem. Letos se ho nezúčastní.

Článek

"Nejsem ještě zcela fit, a tak jsem raději zrušila start na Hopman Cupu. Soustředím se na rekonvalescenci a dohnání tréninku, abych byla připravena začít sezónu na Australian Open," uvedla pro ČTK Šafářová. Bakteriální infekci měla po grandslamovém US Open a dokonce strávila i týden v nemocnici.

Letos v lednu hrála finalistka Roland Garros Šafářová Hopmanův pohár ve dvojici s Adamem Pavláskem, který nahradil zraněného Radka Štěpánka, a po dvou výhrách prohráli s Američany přímý souboj o postup ze skupiny do finále.

Veselý i Plíšková si zahrají Hopmanův pohár, který z českých hráčů naposledy vyhráli Petra Kvitová s Tomášem Berdychem v roce 2012, poprvé. "Na svoji premiéru se těším a doufám, že s Jirkou předvedeme dobrý výkon," vzkázala hrdinka finále Fed Cupu Plíšková ze Singapuru, kde hraje asijskou exhibiční ligu IPTL.

Na úvod sezóny si Plíšková zahraje se světovou jedničkou Serenou Williamsovou, která tvoří americký tým s Jackem Sockem. Dále mají Češi ve skupině domácí Australany Jarmilu Gajdošovou s Lleytonem Hewittem, proti kterým do turnaje 3. ledna vstoupí, a čekají je také Ukrajinci Elina Svitolinová a Alexandr Dolgopolov.

Reklama