Hlavní obsah

Ulihrach se stále potýká s bolestí, jeho start na HMČR je nejistý

PRAHA

Návrat Bohdana Ulihracha po operaci a Petra Kralerta po vážné nemoci měly být hlavními událostmi halového mistrovství republiky v tenisu, jež se uskuteční příští týden v Plzni. Ulihrach je sice nejvýše nasazeným hráčem, stále se však potýká s bolestí dvakrát operovaného lokte a o svém případném startu se rozhodne až po pátečním tréninku.

Článek

V dvaatřicetičlenném pavouku bude z rodinných důvodů chybět obhájce loňského vítězství Radim Žitko. Turnajovou dvojkou je loňský semifinalista Kralert. Dotace turnaje s názvem Poreal Cup je 200 000 korun.

Ulihrach z týmu České sportovní hrál naposledy první kolo loňského červencového turnaje v Umagu, kde skrečoval zápas se Španělem Moyou. Potom se dvakrát podrobil operaci lokte. "Pořád mě to bolí a rozhodnu se až zítra. Ale zatím to vypadá, že spíš ne," uvedl dnes v rozhovoru pro ČTK Ulihrach, který aktuálně figuruje na 285. místě žebříčku ATP.

Jeden z nejlepších českých tenistů minulého desetiletí musel loni na operaci s loktem neplánovaně ještě podruhé. "Po té první mě to totiž bolelo ještě víc," zavzpomínal na bolesti takzvaného oštěpařského lokte. "Není to tenisový loket, podobné problémy mají prý i golfisté," řekl Ulihrach. "Už je to lepší, tento týden začínám. Ale potřeboval bych aspoň tři týdny tréninku," dodal.

Kralert hrál naposledy loni v září

Druhý nasazený Kralert z 1. ČLTK Praha hrál naposledy soutěžní zápas v extralize loni v září a na mezinárodním žebříčku je na 406. pozici. Třetím nasazeným hráčem je Michal Navrátil rovněž z České sportovní. Z kvalifikace, která se bude hrát v pondělí 9. ledna, postoupí do hlavního turnaje čtyři tenisté, čtyři divoké karty rozdělí svaz a organizátoři.

"Je připraven nový povrch za více než milion. Není tak rychlý jako loni," řekl ředitel turnaje Jiří Kovářík o modrozeleném supremu. Nad turnajem ještě loni visel otazník, ale příchod nového sponzora domácí mistrovství zachránil. Firma Poreal údajně chce od příštího roku pořádat i halové MČR žen, které se naposledy hrálo naposledy v lednu 2001.

Finále čtyřhry je připraveno na pátek 13. ledna, finálová dvouhra bude zahájena v sobotu 14. ledna v 10:00. Z celkové dotace si vítěz odnese 64.000 korun, finalista polovinu. Od čtvrtfinále jsou připraveny odměny ve výši 8000 korun. Nejlepší deblový pár si rozdělí 20.000 korun, finalisté opět polovinu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články