Hlavní obsah

Vztahy mezi tenistkami? Nenávidíme se! Kdo říká opak, lže, přiznala Muguruzaová

Na předturnajových večírcích jsou samý úsměv, po zápasech se objímají a líbají, ale přitom není žádným tajemstvím, že špičkové tenistky se až na malé výjimky mezi sebou rozhodně nepřátelí. Bez vytáček to přiznala i třetí tenistka Světa Garbiňe Muguruzaová, která v minulé sezóně vlétla mezi absolutní špičku.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Španělská tenistka Garbiňe Muguruzaová (vlevo) po boku Rogera Federera v Brisbane.

Článek

Nejen o vztazích mezi hráčkami na profesionálním okruhu se rozpovídala v rozhovoru pro španělský list El País. „V tenise je obzvlášť mezi ženami velmi těžké se přátelit. Jsme velmi soutěživé a nikdy nevíte, kdo bude vaší příští soupeřkou. U kluků je to trochu jiné, ale holky...," vysvětlovala.

„Ve skutečnosti se nenávidíme. A kdo říká opak, tak lže. A to se týká i ženských věcí. Sjíždíme se pohledy od hlavy až k patě. A říkáte si: Mám lepší nehty než ona (smích). Ano je třeba tohle přiznat. Je to úplně něco jiného než u kluků, ti jsou docela přátelští mezi sebou. Když máme nějaké akce před turnaji, nikdy se s nikým nebavím," přiznala rodačka z Venezuely.

Navrátilová? To je pravěk

Výjimkou podle ní nejsou ani hráčky, které dříve uctívala. Jako například Serena Williamsová, s níž se loni utkala ve finále Wimbledonu: „Že bych ji chtěla obejmout? To v žádném případě. V ten moment už to není váš idol, ale soupeřka."

Podobně jako aktuální světová jednička boduje Muguzuzaová agresivním herním pojetím, k čemuž jí pomáhá i výška 182 cm. Sama se ale nechce k žádné ze slavných hráček přirovnávat.

Obzvlášť ne k těm z minulosti. „Tenis se totiž za poslední roky hodně změnil. Mnohem víc trénujeme. Když třeba vidím staré zápasy Navrátilové, její hru obdivuji, ale připadá mi to jako pravěk. My hrajeme mnohem razantněji," myslí si.

Dvaadvacetiletou tenisovou kometu čeká ve stávající sezóně obhajoba loňských skvělých výsledků, což nebývá po průlomové sezóně vůbec jednoduché. Své o tom ví například kanadská naděje Eugenie Bouchardová. Hned při prvním turnaji v Brisbane navíc musela Muguruzaová skrečovat zápas proti Američance Lepchenkové.

Reklama

Související témata: