Hlavní obsah

Ukažte na tenisty, kteří prodávali zápasy, apeluje Federer

Melbourne

Legendární švýcarský tenista Roger Federer, držitel sedmnácti grandslamových trofejí, vyzval v Melbourne k odhalení jmen souvisejících s údajným manipulováním zápasů. Obvinění zveřejnila britská média, a přestože jej mužská tenisová asociace ATP popírá, Federer je toho názoru, že totožnost viníků musí být zveřejněna.

Foto: Jason Reed, Reuters

Švýcar Roger Federer se na Australian Open vyjádřil k údajnému ovlivňování zápasů na turnajích ATP.

Článek

Čtyřnásobný šampión Australian Open se podobně jako další řada jeho rivalů vyjádřil na kontroverzní téma v bílém sportu. Manipulovat zápasy měli podle BBC v posledním desetiletí jak hráči z elitní padesátky žebříčku, tak i někteří vítězové grandslamů.

„Je to jako kdo, co? Je tak snadné to udělat... Moc rád bych však slyšel, o jaká jde jména," rozpovídal se Federer v Melbourne. „Nebo alespoň zveřejněte konkrétní materiály, ať můžeme dál debatovat. Byl to hráč? Nebo někdo z jeho týmu? Kdo a kdy to byl? Jedná se o singl, nebo o double? Na kterém grandslamu? Je to nesmysl, pouze čirá spekulace," ohradil se švýcarský tenista.

Ovlivňování zápasů rodák z Basileje samozřejmě odsuzuje. „Nemám pro to pochopení. Sází se ve všech sportech, po celém světě. Je však nesmírně důležité zachovat integritu tenisu," dodal čtyřiatřicetiletý Federer.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články