Hlavní obsah

Nejsem nemocná, ujišťovala Kvitová po nečekaném vyřazení. Leda tak v hlavě

Bilanci si nenapravila. Počtvrté za sebou skončila tenistka Petra Kvitová na Australian Open překvapivě brzy. Šestá nasazená hráčka dnes v Melbourne prohrála večerní utkání druhého kola s domácí Darjou Gavrilovovou dvakrát 4:6.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Petra Kvitová se s Australian Open loučí nečekaně brzy, už ve 2. kole.

Článek
Fotogalerie

"Všechno bylo špatně. Připadala jsem si trochu unavená, chybělo mi správné načasování, takže jsem bohužel netrefovala ani snadné míče. Nehrála jsem, jak bych měla," uvedla dvojnásobná wimbledonská vítězka na tiskové konferenci. "Je to spojené s fyzickými a mentálními záležitostmi a s nervy. Cítila jsem se divně," řekla Kvitová.

V roce 2012 hrála na prvním grandslamu sezóny semifinále, ale od té doby nepřešla třetí kolo. Po druhém utkání skončila také v roce 2013, o rok později dokonce už v prvním kole a loni vypadla ve 3. kole.

Pětadvacetiletá Kvitová šla v duelu s Gavrilovovou v prvním setu dvakrát do brejku, poprvé poté, co soupeřka udělala tři dvojchyby v řadě, ale náskok ani jednou nepotvrdila. Od stavu 4:3 prohrála Češka se zaníceně bojující soupeřkou dvanáct míčů v řadě.

Před Australian Open neodehrála jediný zápas

Ve druhém setu Kvitová s jednadvacetiletou moskevskou rodačkou, která reprezentuje Austrálii od roku 2014, prohrávala už 2:5. Za stavu 3:5 odvrátila mečbol a vzala hráčce loni vyhlášené za nováčka roku na okruhu WTA servis, ale následně si popáté v zápase neudržela své podání. Celkem udělala 35 nevynucených chyb.

Před Australian Open neodehrála Kvitová ani jeden zápas. V Šen-čenu měla střevní problémy a po setu tam své utkání vzdala. Týden pořádně nejedla, zhubla a vynechala turnaj v Sydney. Před Melbourne se už ale cítila dobře.

Žádné následky nemoci prý nepociťovala. "Nejsem nemocná. Leda tak v hlavě," řekla žertem.

Gavrilovová (39. v žebříčku WTA), která s krajanem Nickem Kyrgiosem zvítězila začátkem roku na Hopmanově poháru, postoupila na grandslamu do 3. kola poprvé. "To je neskutečné. Na konci jsem byla tak nervózní. Jsem na sebe pyšná," řekla na kurtu.

Reklama

Související témata: