Hlavní obsah

Berdycha tu milují, fanoušci budou šílet, čeká Kyrgios. Australana trápily příliš těsné šortky

Do třetího kola Australian Open proklouzl český tenista Tomáš Berdych naprosto s přehledem, s příštím soupeřem už to ale nejspíš bude úplně jiná káva. Domácí dvacetiletý bouřlivák Nick Kyrgios bývá už nějaký čas považován za hvězdu budoucnosti. Sám Australan má ale před zápasem pro českou jedničku jen slova respektu.

Foto: Profimedia.cz

Nick Kyrgios ve druhém kole Australian Open. V těchto chvílích měl ještě trpělivost s bílými kraťasy.

Článek
Fotogalerie

Ani Kyrgios zatím neztratil na prvním grandslamu jediný set. Ve středečním duelu s Uruguaycem Pablem Cuevasem však kromě soupeře sváděl souboj i se svým oblečením. Jeho pověstnou vznětlivou povahu pořádně nastartovaly vlastní bílé kraťasy, které se mu zdály příliš malé.

Evidentně mu ztrpčovaly život během úvodních dvou setů, kdy se zdálo, že mu ani v kapse nedrží míček pro případné druhé podání. Nakonec mu bylo umožněno, aby se odešel převléct a zápas tak dohrál v černých šortkách.

„Kámo, to byl hrozný cirkus. Radši o tom nebudu moc mluvit, ale šlo jen o pořádný přešlap. Tohle jsou zkrátka výzvy, s nimiž se musíte vyrovnat," odpovídal devětadvacátý nasazený hráč novináři na pozápasové tiskové konferenci.

Berdych patří k nejlepším na světě

Na Berdycha už ale bude mít každopádně nachystaný správný úbor. „Doufám, že ano, snad dostanu ty správné. Hlavně jsem rád, že jsem se s tím nějak popasoval," pokračoval rodák z Canberry.

V Melbourne bude mít sice proti českému hráči v zádech vlastní fanoušky, nicméně své zastánce bude mít v hledišti nejspíš i světová šestka. „No ano, fanoušci budou šílet. Všichni tady Berdycha milují. Má tady velkou fanouškovskou základnu," připomněl Kyrgios známou Berdych Army.

„Tomáš je momentálně jedním z nejlepších hráčů světa. Očekávám, že to bude výborný zápas," těší se Australan. Na okruhu ATP půjde mezi příštími soupeři o vůbec první zápas, nedávno se však v exhibiční soutěži IPTL hrané na jeden set střetli hned dvakrát s bilancí 1:1.

„Myslím, že to bude úplně něco jiného. Nemůžete srovnávat grandslam s IPTL. Vím, co umí, teď je jeden z nejlepších. Párkrát jsme si spolu zahráli. On bude chtít určitě vyhrát, to já ale také," dodal Kyrgios.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner