Hlavní obsah

Program Australian Open: Berdycha čeká souboj o čtvrtfinále

Melbourne

Tenista Tomáš Berdych bude na grandslamovém Australian Open bojovat o šestou čtvrtfinálovou účast v řadě. Šestý nasazený hráč se v neděli na dvorci Margaret Courtové střetne se Španělem Robertem Bautistou. Zápas podle oficiálního programu turnaje nezačne dřív než v 6.30 SEČ a jeho průběh budete moci sledovat v podrobné on-line reportáži na Sport.cz.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Český tenista Tomáš Berdych v utkání 3. kola Australian Open.

Článek

Berdych hrál v Melbourne čtvrtfinále v letech 2011 až 2013, loni i předloni se na úvodním grandslamu sezóny dostal vždy až do semifinále.

Se čtyřiadvacátým nasazeným Bautistou, jenž vyřadil turnajovou dvanáctku Marina Čiliče z Chorvatska, bude hrát pošesté v kariéře. Vzájemnou bilanci vede Berdych 3:2, vyhrál poslední dva zápasy.

"Ve třetím kole jsem podstoupil dobrý test," ohlédl se Berdych za výhrou nad domácím Nickem Kyrgiosem. "Mám za sebou solidní týden, moje hra se každým zápasem zlepšuje, což je pozitivní. Cítím se dobře, tělo je v pohodě a těším se na další zápasy," řekl svěřenec venezuelského kouče Daniela Vallverdua.

Nedělní program (začátky v 1:00 SEČ)
Arena Roda Lavera: Bencicová (12-Švýc.) - Šarapovová (5-Rus.), S. Williamsová (1-USA) - Gasparjanová (Rus.), Djokovič (1-Srb.) - Simon (14-Fr.), 9:00 Suárezová (10-Šp.) - Gavrilovová (Austr.), Federer (3-Švýc.) - Goffin (15-Belg.).
Arena Margaret Courtové: nejdříve od 6:30 Bautista (24-Šp.) - Berdych (6-ČR).
Hisense Arena: Tsonga (9-Fr.) - Nišikori (7-Jap.), 7:00 A. Radwaňská (4-Pol.) - Friedsamová (Něm.).

Reklama