Hlavní obsah

Azarenková - Strýcová 6:2, 6:4Strýcová další senzaci nezvládla. Na Australian Open ji znovu vyřadila Azarenková

Praha/Melbourne
Aktualizováno

Další senzaci už česká tenistka Barbora Strýcová na grandslamovém Australian Open nezvládla. V osmifinále prohrála 2:6, 4:6 s bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou, která se ve čtvrtfinále utká s Němkou Angelique Kerberovou. Devětadvacetiletá Češka podlehla v Melbourne o tři roky mladší Bělorusce potřetí za sebou. Posledním českým zástupcem ve dvouhře tak zůstává Tomáš Berdych.

Foto: Thomas Peter, Reuters

Bělrouská tenistka Viktoria Azarenková se raduje z vítězství nad Barborou Strýcovou v osmifinále Australian open

Článek
Fotogalerie

Celkově prohrála Strýcová už pátý vzájemný zápas a aktuálně šestnácté hráčce světa ještě nesebrala ani set. Strýcová v předchozím kole šokovala vyřazením nasazené trojky Garbině Muguruzaové, na další ranařku už ale neměla.

V úvodní sadě držela s favoritkou krok jen do stavu 2:2, kdy pokaženým bekhendem poprvé prohrála servis a rozjetou Bělorusku už v úvodním dějství nedokázala zastavit.

Ve výborné formě hrající Azarenková podle očekávání dostávala Češku agresivní hrou od základní čáry pod tlak a plzeňská rodačka až příliš kazila. V první sadě vyrobila 16 nevynucených chyb, zatímco její soupeřka jen čtyři. Nevypracovala si ani jeden brejkbol a za 34 minut tak prohrávala 2:6.

Druhé dějství už ale bylo mnohem vyrovnanější. Strýcová se výborně pohybovala, snažila se o pestřejší hru úspěšnými náběhy na síť a nepříjemnými čopovanými bekhendy. Mnohem méně chybovala a dvojnásobnou šampiónku z Australian Open dostávala do problémů.

Jenže v sedmé hře po vítězném forhendu soupeřky znovu ztratila podání. Následně sama nevyužila dva brejkboly a Azarenková už poté zápas doservírovala do vítězného konce.

Tenisový turnaj Australian Open (dotace 44 mil. australských dolarů)
Ženy:
Dvouhra, 4. kolo:
Azarenková (14-Běl.) - Strýcová (ČR) 6:2, 6:4
Čtyřhra, 4 kolo:
Karolína Plíšková, Görgesová (13-ČR/Něm.) - Garciaová, Mladenovicová (3-Fr.) 6:1, 7:6 (7:5)
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Yung-Jan Chan, Bopanna (3-Tchaj-wan/Indie) - Hlaváčková, Kubot (ČR/Pol.) 4:6, 6:3, 10:6
Junioři:
Čtyřhra - 1. kolo:
Klein, Rikl (8-SR/ČR) - Caruana, Ciurletti (USA/It.) 6:4, 6:2
Juniorky:
Dvouhra - 2. kolo:
Linová (Austr.) - Kaňková (14-ČR) 6:4, 7:6 (7:4)
Ostatní výsledky Australian Open najdete zde

Reklama

Související témata: