Hlavní obsah

Berdych mi pořádně zatopí! Kurty jsou tu pro něj ideální, tuší hrozbu Federer

Melbourne

Světovou trojku a jednoho z nejlepších tenistů všech dob Rogera Federera vyzve v úterý ráno (nejdříve ve 4:30 SEČ) v boji o semifinále Australian Open poslední český zástupce ve dvouhře v Melbourne Tomáš Berdych. „Mám šanci. Na zápas se moc těším,“ vyhlašovala česká jednička před svým šestým čtvrtfinále na prvním grandslamu sezóny.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Tomáš Berdych má před sebou velkou výzvu. Podaří se mu postoupit přes Rogera Federera do semifinále Australian Open?

Článek

Zatímco Berdych sváděl o víkendu pětisetovou bitvu se Španělem Bautistou-Agutem, Federer hladce zametl ve třech setech s Belgičanem Goffinem, jemuž povolil jen sedm gamů. Sám fenomenální Švýcar ale tuší, že ho proti českému tenistovi bude čekat úplně jiná dřina.

„Budu muset hrát hodně dobře. Myslím, že mu tady kurty hodně svědčí. Jsou rychlé a mají plochý odskok, což vyhovuje jeho podání i returnu," předpovídal vítěz sedmnácti grandslamů.

Předchozí vzájemná měření sil však rodákovi z Basileje příliš velkou hrůzu nahánět nemusí. Má aktivní bilanci 16:6, vyhrál poslední čtyři zápasy a českému tenistovi podlehl naposledy před třemi roky v Dubaji.

Berdych naposledy vyhrál před třemi lety

„Myslím, že se mi proti němu v poslední době daří, ale neutkávali jsme se spolu zase tak často. Loni tady hrál skvěle. Udělalo na mě velký dojem, jak si letos poradil s Nickem (Kyrgiosem). Ze zápasu z Bautistou-Agutem jsem toho moc neviděl. Ale porazit takového hráče po pěti setech mu určitě dodalo sebevědomí," myslí si 34letý veterán.

„Podle mě je nyní přesně tam, kde chce být. Určitě bude zase plný sil a v zápase mi pořádně zatopí, o tom není pochyb. Bude to dobrý zápas. Oba budeme hrát agresivně, což se tady na těchto kurtech vyplácí," dodal Federer.

Berdych loni ve stejné fázi turnaje vyřadil Rafaela Nadala, s nímž měl ještě horší bilanci než s Federerm. Obhajuje v Melbourne loňské semifinále, ale dobře ví, že před ním stojí mimořádně obtížný protivník.

„Roger hraje výborně, je velmi, velmi těžkým soupeřem. Co říct k němu cokoliv nového? Je to zkrátka Roger, proti němu je to pokaždé obrovská výzva," má jasno třicetiletý Berdych. Jeho zápas s Federerem se bude hrát v úterý v Rod Laver Areně jako třetí v pořadí, nezačne dříve než ve 4:30 SEČ. Vítěz utkání narazí na lepšího z dvojice Djokovič - Nišikori.

Jak dopadne čtvrtfinálový zápas Australian Open mezi Tomášem Berdychem a Rogerem Federerem?
Vyhraje Berdych
43,6 %
Vyhraje Federer
56,4 %
Celkem hlasovalo 11037 čtenářů.

Reklama

Související témata: