Hlavní obsah

Další rozchod! Tenista Veselý ukončil spolupráci s bývalým koučem Berdycha

Praha

Po dvou a půl měsících skončila spolupráce tenisty Jiřího Veselého s trenérem Tomášem Krupou. Na rozchodu se dohodli po vyřazení padesátého hráče světa už v 1. kole grandslamového Australian Open.

Foto: Facebook

Český tenista Jiří Veselý.

Článek

Zpráva o Veselém a Krupovi přišla den poté, co světová šestka Petra Kvitová ukončila více než sedmiletou spolupráci s koučem Davidem Kotyzou.

"Po Australian Open jsme si s Jirkou sedli a dohodli se, že spolupráci ukončíme," uvedl v prohlášení pro ČTK Krupa, bývalý kouč Tomáše Berdycha. Veselý rozchod potvrdil. "Pracovně jsme neměli žádný problém, ale nerozuměli jsme si mimo kurt. A to je při dlouhých společných pobytech důležité," vysvětlil tenista.

Veselého v loňském roce vedl Slovák Ladislav Simon a s Krupou se dali dohromady začátkem listopadu. Úvod roku se ale dvaadvacetiletému Veselému, před třemi lety vítězi ankety ATP Hvězda budoucnosti, moc nevydařil. Na Hopmanově poháru vyhrál jeden zápas ze tří a v Aucklandu při obhajobě titulu vypadl v 1. kole.

V Melbourne pak Veselý nedotáhl k výhře nadějně rozehraný duel s Renzem Olivem a přes vedení 2:1 na sety s argentinským kvalifikantem prohrál.

Třiačtyřicetiletý Krupa v minulosti dotáhl Berdycha do světové desítky, předtím spolupracoval i s Radkem Štěpánkem a loni krátce i s Barborou Strýcovou, které dál částečně radí. "Teď si chci od tenisu na nějakou dobu odpočinout," řekl Krupa k možným spekulacím o případné spolupráci s Kvitovou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články