Hlavní obsah

Program Australian Open: Murrayho prověří běhavý Ferrer, H+H hrají o finále v deblu!

V letošním kalendářním roce ještě nepoznala přemožitelku a na Australian Open má znovu vysoké cíle. Běloruská tenistka Victoria Azarenková, dvojnásobná šampiónka z Melbourne z let 2012 a 2013, je ve středeční čtvrtfinálové partii proti Angelique Kerberové favoritkou. Osmadvacetiletá Němka má přemožitelce Barbory Strýcové co oplácet. Začátkem roku jí podlehla ve finále turnaje v Brisbane 3:6, 1:6 a v dosavadních šesti vzájemných duelech na o dva roky mladší soupeřku ještě ani jednou nevyzrála.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Andy Murray na letošním Australian Open.

Článek

Středeční čtvrtfinálový blok dvouhry mužů zahájí souboj Brita Andyho Murrayho se Španělem Davidem Ferrerem. Světová dvojka stále na triumf v Melbourne čeká a Ferrer se zatím v Austrálii jeví ve velmi dobré formě: v předchozích čtyřech zápasech ještě neztratil ani set. Z 18 vzájemných utkání na okruhu ATP však vyhrál Murray dvanáctkrát a radoval se i v posledních pěti měřeních sil.

V deblu žen jsou na programu semifinálové zápasy. Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou, vítězky Roland Garros 2011 a US Open 2013, budou usilovat o páté grandslamové finále. V cestě jim stojí čínská dvojice Sü I-Fan, Čeng Saj-saj, utkání by nemělo začít dříve než v 6:30 SEČ.

Karolína Plíšková s Němkou Julií Görgesovou zažívají v Melbourne vydařený grandslamový debut ve čtyřhře, nicméně nyní je čeká veleobtížný test. Jejich semifinálovými soupeřkami jsou deblové suverénky a nejvýše nasazené hráčky Martina Hingisová ze Švýcarska a její indická parťačka Sania Mirzaová. Oba semifinálové zápasy deblu žen můžete sledovat v podrobné on-line reportáži na Sport.cz.

Středeční program Australian Open (začátky v 1:00 SEČ):
Arena Roda Lavera:
Kerberová (7-Něm.) - Azarenková (14-Běl.)
Kontaová (Brit.) - Čang Šuaj (Čína)
Ferrer (8-Šp.) - A. Murray (2-Brit.)
9:30, Monfils (23-Fr.) - Raonic (13-Kan.)
cca 11:00, Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Ind.) - Karolína Plíšková, Görgesová (13-ČR/Něm.)
Kurt č. 2:
cca 6:30 Sü I-Fan, Čeng Saj-saj (15-Čína) - Hlaváčková, Hradecká (7-ČR)

Reklama