Hlavní obsah

Štěpánek ladil s Novakem, společně vyrazili i do kina. Finále si zahrají oba

Patří už teď k vítězům tenisového Australian Open. A to i v případě, že by mu finále čtyřhry nevyšlo. Radek Štěpánek zažívá báječný grandslamový turnaj. V sedmatřiceti od něj asi málokdo něco mimořádného čekal. S ještě o šest let starším Kanaďanem Danielem Nestorem ale dnes prošli do finále čtyřhry přes uruguaysko-španělskou dvojici Pablo Cuevas, Marcel Granollers. A zase se mohl dělit s fanoušky o radost na sítích.

Foto: Sport.cz

Radek Štěpánek (vlevo) a Novak Djokovič po tréninku.

Článek

Štěpánek toho vůbec u protinožců stíhá hodně. Došel do druhého kola dvouhry, kde důstojně vypadl se Stanem Wawrinkou a mohl se soustředit na debla s novým parťákem, kterého představil loni v listopadu. V Brisbane se jim ještě nevedlo, skončili tam hned v prvním kole. Teď nabídli skvělé tažení.

Nejstarší pár ve finále

V Melbourne přitom byli nenasazení tenisoví dinosauři označováni za kuriozitu. Ostatně jí i jsou. Vždyť starší pár, který v open éře postoupil do grandslamového finále, nenajdete. V součtu je oběma borcům přes osmdesát.

Český tenisový veterán zásobuje fanoušky bohatým zpravodajstvím na facebooku. „Dobře jsme včera potrénovali," pochvaloval si u snímků, které jej zachycují před houfem fandů na tréninkovém kurtu s hrdinou dne Novakem Djokovičem.

Kvalitní sparing. Asi pro oba. Štěpánek je ve finále a mohl si blahopřát, že Srba dobře rozehrál na to, aby tam také přes legendu Rogera Federera postoupil. A taktéž na facebooku mu pogratuloval k „postupu a jednomu z nejlepších výkonů, co v životě viděl".

K večeři losos s lanýži

Příznivci tam najdou i detaily ze života tenisty mimo kurt. Štěpánek nabízí i pohled na svoji večeři - lososa s lanýži.

Odkrývá i kulturní vyžití. Jak jinak než s Djokovičem vyrazili do kina na aktuální hit The Revenant. „Pěkný to bylo," okomentoval dílo a přidal fotku se Srbem.

Jakoby symbolicky i pro něj s nadsázkou platí název filmu (Zmrtvýchvstání). Vždyť po všech trablech už to s jeho kariérou vypadalo nevalně. Teď - v sobotu v 11.00 - má před sebou finále grandslamového turnaje. Své páté ve čtyřhře.

S fanoušky se s odkazem na tuto bitvu způsobně pro dnešek rozloučil. „Jdu spát a těším se, jak to zítra poladíme na to naše finále," avizoval poslední přípravu na boj s Jamiem Murrayem a Brunem Soaresem, který bude Sport.cz přenášet v podrobné on-line reportáži.

Získají tenisté Radek Štěpánek a Daniel Nestor na letošním Australian Open titul v deblu?
Ano
83,8 %
Ne
16,2 %
Celkem hlasovalo 24352 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner