Hlavní obsah

Tenistky po přesunu už trénovaly v Kluži. Začíná zvykání na pomalejší povrch, Kvitová je překvapená

Praha/Kluž

Rychlý přesun a první trénink mají dnes za sebou české tenistky před víkendovým utkáním 1. kola Světové skupiny Fed Cupu v Rumunsku. Obhájkyně titulu poprvé letěly na zápas soukromým letadlem, z Prahy do Kluže dorazily po obědě a odpoledne si vyzkoušely pomalý povrch v hale.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Petra Kvitová ještě na pražském letišti před odletem k utkání 1. kola Světové skupiny tenisového Fed Cupu v Rumunsku.

Článek
Fotogalerie

S kapitánem tenistek Petrem Pálou na palubu malého stroje nastoupilo kvarteto Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Barbora Strýcová a Denisa Allertová.

"Cítím se dobře, jsem zdravá, což je nejdůležitější. Trénovala jsem jak kondici, tak tenis. Myslím, že fedcupový týden bude jako vždycky vynikající. Bude to těžké utkání, ale věřím, že máme sílu Rumunky zdolat," řekla před cestou Kvitová.

V Sedmihradsku se tenistky rychle zabydlely a hned jely vyzkoušet halu Polivalenta. "První trénink byl všelijaký, ale je pondělí a je čas," řekla Plíšková, která si zahrála se Strýcovou, s kterou získaly v listopadovém finále proti Ruskám vítězný bod v rozhodující čtyřhře. "Poprvé se mi trénovalo nic moc, ale čím víc jsme hrály, tak to bylo lepší," řekla osmifinalistka letošního Australian Open Strýcová.

Tvrdý povrch Playflex položený v hale je podle očekávání pomalejší, aby "otupil" hru českých ranařek Kvitové a Plíškové. "Je dost pomalý, ale snad si do víkendu zvykneme," uvedla světová třináctka Plíšková. "Povrch je pomalý. Zadrhává se to, těžko se dá doklouznout, ale asi se to bude zrychlovat," odhadl kapitán Pála.

Kvitová si chce spravit chuť

Tenistky vyhrály Fed Cup dvakrát po sobě a čtyřikrát za uplynulých pět let. Nyní je čeká v Rumunsku těžká zkouška, jelikož za domácí tým nakonec nastoupí světová trojka Simona Halepová, která kvůli zápasu odložila plánovanou operaci nosu. "Je strašně solidní, má dobrou bilanci proti našim holkám, ale máme tak silnou sestavu, že jsme schopní je i s Halepovou porazit," věří Pála.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová byla překvapená, že Halepová rychle odvolala operaci. "Když se někdo rozhodne jít na operaci a pak to odloží, tak je to zvláštní. Uvidíme, jestli bude hrát," řekla opora českého týmu.

Kvitová před Fed Cupem odehrála letos jen dva celé zápasy. Nejdříve odhlašovala turnaje kvůli střevním problémům a na Australian Open vypadla ve 2. kole. "První měsíc nevyšel podle představ a doufám, že si teď spravím chuť," řekla.

Minulý týden navíc oznámila, že ukončila spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou. Pála přesto věří, že Kvitová ukáže ve Fed Cupu svoji sílu. "Dokáže se soustředit jen na Fed Cup. Je to tak dobrá tenistka, v tom by neměl být problém," řekl Pála.

Reklama

Související témata: