Hlavní obsah

Petra na sebe nebude vyvíjet zbytečný tlak, tvrdí kapitán před řeží v Rumunsku. A co žhavé téma?

Kluž

Naposled v dubnu 2013 zažil Petr Pála se svým ženským tenisovým ansámblem porážku. Od té doby vyhrály české fedcupové reprezentantky šest zápasů v řadě, včetně dvou finálových. Nadcházející sedmá zkouška v Rumunsku ale vypadá pro hostující tým jako mimořádně obtížná.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Petr Pála a Petra Kvitová.

Článek

Zdraví vašich hráček drží?

Víceméně jo. Vždycky něco je, holky hrajou pořád, ale zatím jsem spokojený.

Máte už trochu jasněji o sestavě?

To nemůžu říct. Fakt ještě nevím, můžou hrát v podstatě všechny holky. V tréninku si na hodně pomalý kurt postupně zvykají. Každým dnem je to lepší, ještě si ale společně sedneme a nasazení do soboty určíme podle toho, jak se holky budou cítit. Máme několik možností.

Třeba zaskočit domácí nasazením Barbory Strýcové, která to z Češek v singlu Australian Open dotáhla nejdál?

Bára hrála výborně a musíme to brát jako naši výhodu, že máme tolik trumfů a víc variant. Na čtyři dvouhry se dají nasadit různé hráčky.

Co jste říkal na semifinále deblu, do kterého se v Melbourne dostala Karolína Plíšková?

Krásný výsledek, semifinále je perfektní. Co se týká čtyřhry, tak kdyby na ni tady došlo, věřím tomu, že by měly hrát Bára s Karolínou jako loni ve finále proti Ruskám.

Bude důležité sejmout z české jedničky Petry Kvitové tlak odpovědnosti za výsledek, nebo věříte jejímu fedcupovému kouzlu?

Myslím si, že se za všech okolností dokáže soustředit jen na Fed Cup a je tak dobrá hráčka, že v tom by neměl být problém. Určitě na sebe nebude vyvíjet zbytečný tlak, než je ten běžný.

A co žhavé téma? Už jste si promyslel, zda byste ji chtěl trénovat?

Určitě jsme se o ničem konkrétním spolu nebavili, mluvili jsme jen na téma Fed Cupu. Nejdůležitější je tento týden, abychom uspěli. Víc zatím ani Petra neřeší.

Postoupí české tenistky přes domácí Rumunsko v utkání 1. kola Fed Cupu?
Ano
83,2 %
Ne
16,8 %
Celkem hlasovalo 10768 čtenářů.

Reklama

Související témata: