Hlavní obsah

Plíškovou dál nabíjí podzimní fedcupový triumf: Na Prahu si vzpomenu, když hraju blbě

Marek Burkert (Kluž)Právo

V půlce listopadu se z Karolíny Plíškové stala česká tenisová hrdinka, když ve dvouhře a v rozhodujícím deblu otáčela nepříznivý stav finále s Ruskem. Třiadvacetiletá hráčka už nakoukla do Top 10 a fedcupové zkušenosti hodlá dál využívat i v individuální kariéře. Další nabere o víkendu v Kluži.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

České tenistky (zleva) Karolína Plíšková, Denisa Allertová a Barbora Strýcová.

Článek
Fotogalerie

Vzpomenete si často na podzimní pražskou slávu?

Vzpomínka je to hezká, hlavně když hraju blbě, tak si na Prahu vzpomenu, jak jsem byla nervózní a nevěděla, jak to dopadne.

Změnil se vám po fedcupovém triumfu život?

To asi ne, ale lidi v Česku mě začali víc vnímat, to jsem do té doby nezažila. Měla jsem málo zkušeností a najednou jsem hrála před tolika lidmi finále.

Máte pocit, že vás teď lidé víc poznávají?

To ani ne, v Česku jsem ani moc nebyla, za poslední čtyři měsíce jsem tam byla všehovšudy tak týden. Trošku si mě ale lidi pletou i se ségrou (Kristýnou).

Soukromí už tolik není, co?

Je to trochu jiné, musíte si trochu dávat pozor, co děláte. I když to já si úplně nedávám. Snažím se to moc nevnímat. Nechci, aby mě to nějak ovlivnilo, nebo aby to ovlivnilo můj tenis, můj život.

Dokážete si užívat volné chvíle?

Dopoledne jsem spala (směje se). Jsem největší spáč v týmu. Zatím ale nebylo tolik volného času, na nějaký výlet do města to úplně není.

Z kapsy vám koukají sluchátka, co teď nejvíc posloucháte?

Měla jsem tam nějaký český hiphop. Třeba Kontrafakt, to je teda zrovna slovenský... Ale já to střídám podle nálady, někdy se potřebuju probrat, tak si pustím něco rychlejšího.

Probere vás třeba i film?

Koukám dost často na pohádky. Ségra mi udělala takovou flashku, kde mám asi 100 pohádek. Samozřejmě hrané, ne kreslené. Vždycky si to večer pustím, televizi absolutně nezapínám, ještě tady rumunskou... Stahuju si zrovna pohádku Frozen (Ledové království), ta je teda zrovna kreslená, ale to je tak jediná, jinak mám ráda českou klasiku.

Uklidňujete se tím třeba po vyhecovaném zápase?

Teď jsem začala s kreslením. Jmenuje se to omalovánky pro pečlivé. Ale je to docela o trpělivosti, snad mě to naučí. Koupil mi to táta. Teď je to prý docela moderní, má to víc holek, třeba Cibulková, Bencicová. Rozhodně lepší, než koukat do mobilu. To radši vybarvuju různé obrazce, ornamenty, kytky.

Budete vybarvovat i před zápasem s Rumunskem?

Ne, to ne. Kreslila jsem v Austrálii, dostala jsem to k Vánocům. Když nejsem na telefonu, na večeři, nemám vyloženě co dělat, třeba chvíli před spaním se do toho pustím. Jako malá jsem moc nekreslila, nejsem moc talentovaná, ale tohle je kvůli soustředěnosti, trpělivosti, kterou teda nemám, tak se jí snažím naučit.

Postoupí české tenistky přes domácí Rumunsko v utkání 1. kola Fed Cupu?
Ano
83,2 %
Ne
16,8 %
Celkem hlasovalo 10768 čtenářů.

Reklama

Související témata: