Hlavní obsah

Na Šafářovou kamarádky nezapomněly. Tenistky čeká v Kluži víkendový hukot

Kluž

Nevěděly úplně co před utkáním Fed Cupu čekat, o to příjemněji jsou teď české tenistky v Rumunsku překvapené. V Kluži se cítí absolutně komfortně. Hlavně, když přijde řeč na restaurace, předhánějí se v superlativech.

Foto: Sport.cz

Barbora Strýcová v plném tréninku v Kluži před utkáním Fed Cupu s Rumunskem.

Článek
Fotogalerie

Z celoročního ježdění po turnajích mají zmlsané jazyky, jenže rumunští kuchaři prý umějí divy. „Třikrát jsme vyrazily na večeři a pokaždé to bylo úžasné," rozplývá se Barbora Strýcová.

Rána tu ale bývají neveselá. Ze šestého patra luxusního Grand Hotelu Italia, kde je česká výprava ubytovaná, není vidět ani na auta, která před ním postávají. „Vstáváme do mlhy," říká mluvčí týmu Karel Tejkal. Ve čtvrtek navíc začalo ve třísettisícovém městě lehce sněžit, ale náladu to Češkám nevzalo. Strýcová radostně výskala, když se vysokým bekhendem trefila do krabice, kterou na opačné straně kurtu nachystali kapitán Petr Pála s trenérem Davidem Kunstem.

Rumuni hlásí: Vyprodáno!

Útulná Polyvalent hala, která se nachází kousek od místního fotbalového stadiónu, hlásí na víkend vyprodáno. Z předchozích let jsou tenistky zvyklé, že kolem nich až do víkendu pobíhají nejrůznější opraváři. Někde je potřeba něco dolepit, jinde přišroubovat, ale v Kluži je až neobvyklý klid.

A to i při otevřeném tréninku, který z hlediště pozoruje skupina nezvykle disciplinovaných dětí, co pookřejí, až když se ve sportovním úboru objeví domácí hvězda Simona Halepová. Ta se pak po svižné přípravě snad hodinu fotografovala a podepisovala svým fanouškům.

Ten pravý rachot ale nastane, až arénu o víkendu zaplní přes sedm tisícovek diváků. „Rumuni nám říkali, že by klidně vyprodali i dvojnásobnou kapacitu. Sehnat vstupenku už je nemožné," tvrdí Tejkal.

Česká výprava pak posílala hromadný pozdrav Lucii Šafářové. Ta včera slavila 29. narozeniny a poprvé od února 2012 není s týmem. „Hlavně, aby Lucce sloužilo zdravíčko," přeje Petra Kvitová.

Postoupí české tenistky přes domácí Rumunsko v utkání 1. kola Fed Cupu?
Ano
83,2 %
Ne
16,8 %
Celkem hlasovalo 10768 čtenářů.

Reklama

Související témata: