Hlavní obsah

Kvitová poprvé ve Fed Cupu prohrála obě dvouhry. Bohužel, ale nezhroutím se, řekla

Kluž

Poprvé za svoji fedcupovou kariéru nepřinesla Petra Kvitová do české šatny ani bod. Oblíbená soutěž tentokrát neprobudila v nejlepší české tenistce vítězné instinkty. „Všechno je jednou poprvé. Bohužel se to stalo, ale nezhroutím se,“ prohlásila dvojnásobná wimbledonská šampiónka.

Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda, Facebook

Česká tenisová jednička Petra Kvitová v Kluži.

Článek

Po delší době jste hrála před bouřlivou kulisou v cizím prostředí. Mělo to vliv?

Nezvyk to byl, dneska už to bylo lepší, ale v sobotu víc zvláštní. Je to dlouho, co jsem hrála Fed Cup venku, naposledy v Palermu (duben 2013). Určitě bych radši nastoupila doma.

Rozhodilo vás nějak publikum?

Bylo to fair play, publikum úžasné, ale chovali se pěkně k rumunským hráčkám, to je jasné.

V neděli jste ale předvedla úplně jinou úroveň hry.

Určitě už to bylo z mé strany lepší, než proti Niculescuové. Jsem ráda za to, jak jsem hrála, i když jsem prohrála. Ale ve srovnání se včerejškem jsem měla mnohem lepší servis, výměny a skoro všechno. Z této strany je to dobré, ale nepřinesla jsem bod do šatny, což není moc dobré.

S Halepovou máte nyní bilanci 0:3, v čem vám tak nevyhovuje?

Je to třetí hráčka světa ne jen tak pro nic za nic. Poslední dva zápasy, které jsme hrály, byly ale opravdu těsné. Jednou to přijde a vyhraju.

Bylo pro vás hrát v Rumunsku těžší, než jste čekala?

Očekávala jsem velmi těžký zápas, což teď vidíme. S takto skvělými hráčkami je vždy těžké uspět. Rumuni si mohli vybrat povrch, což je velká výhoda, viděla jsem to včera i dneska. Vybrali si opravdu moc dobře.

Jaký tedy máte celkový pocit z fedcupového víkendu?

Moje nálada asi momentálně není nejlepší, ale na druhou stranu jsem odehrála solidní zápas, takže si z toho vezmu nějaká pozitiva.

Reklama

Související témata: