Hlavní obsah

První milánské derby v semifinále Ligy mistrů skončilo bez branek

MILÁN

V semifinálovém derby fotbalové Ligy mistrů mezi AC Milán a Interem se diváci na vyprodaném stadionu Giuseppeho Meazzy gólu nedočkali. Na obou stranách dominovaly neprostupné obrany a před odvetou, která se bude hrát příští úterý na stejném hřišti, je všechno otevřené.

Článek

Hráči AC Milán, kteří měli v dnešním utkání formálně výhodu domácího prostředí, svého odvěkého rivala v této sezoně už dvakrát porazili a i tentokrát byli jasně lepším mužstvem. Ale Inter znovu vsadil na defenzivu, která mu už ve čtvrtfinále vynesla kritiku, ale také postup přes Valencii.

Trenér Cúper se musel obejít bez zraněného kanonýra Vieriho, ale Uruguayec Recoba v úvodu naznačil, že by ho mohl zastoupit. Jeho rychlost dělala veteránům v soupeřově obraně starosti a Brazilec Dida v brance musel dvakrát zasáhnout, aby udržel čisté konto.

Jeho protějšek Toldo se v prvním poločase nejvíc zapotil při střele Ševčenka, který dostal v sestavě znovu přednost před v poslední době hodně nevýrazným Rivaldem. Jinak ale ukrajinský útočník pokaždé uvízl v modročerné ofsajdové pasti, s níž si nevěděl rady ani Inzaghi, s deseti góly jeden z nejlepších střelců Ligy mistrů.

I do druhého poločasu vstoupili aktivněji hráči AC Milán, jejichž hru skvěle dirigoval Portugalec Rui Costa. Ševčenko měl dvě velké šance, ale první mu zmařil Toldo, při druhé Ukrajinec místo zakončení volil přihrávku na obsazeného spoluhráče. Po něm to zkusil z dálky Nizozemec Seedorf, který se téměř zázračně vyléčil, aby o nepřišel o prestižní duel.

Červenočerná část hlediště musela být přesvědčena, že je jen otázkou času, než její miláčci zlomí odpor zoufale se bránícího soupeře. Trenér Ancelotti postupně vytáhl čerstvé jihoamerické trumfy Serginha, Redonda a Rivalda, ale nebylo to nic platné. Inter bezbrankovou remízu i pod rostoucím tlakem uhájil. V poslední minutě mohl dokonce vyhrát, ale Crespův lob minul opuštěnou branku.

Kapitán AC Milán Paolo Maldini hrál už své 44. derby, čímž vyrovnal rekord Giuseppeho Bergomiho. Příští úterý, až se oba soupeři sejdou na stejném stadionu, ho překoná. To je před odvetou asi jediná jistota.

AC Milán - Inter Milán 0:0
Rozhodčí: Ivanov (Rusko). Bez ŽK. Diváci: 78.175.
Sestavy:
AC Milán: Dida - Costacurta, Nesta, Maldini, Kaladze - Brocchi (73. Serginho), Gattuso (78. Redondo), Rui Costa, Seedorf - Ševčenko (81. Rivaldo), Inzaghi.
Inter Milán: Toldo - J. Zanetti, Cannavaro, Materazzi, Cordóba - Sergio Conceicao (66. Guglielminpietro), Di Biagio, Emre, Coco (84. Pasquale) - Crespo, Recoba (72. Kallon).

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori