Hlavní obsah

Vandewegheová - Kar. Plíšková 7:6, 6:1Plíšková po úspěchu ve Fed Cupu vypadla v Dubaji už v prvním kole

Aktualizováno

Karolíně Plíškové se po vydařeném vystoupení ve Fed Cupu v Rumunsku nepovedl návrat na turnaje WTA Tour. V Dubaji vypadla hned v prvním kole po prohře s Američankou CoCo Vandewegheovou 6:7 a 1:6. Loni v Dubaji přitom třiadvacetiletá česká tenistka hrála finále.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Karolína Plíšková

Článek

Plíšková před týdnem zajistila fedcupovému týmu v Kluži postup do semifinále třemi výhrami, proti Vandewegheové však nesplnila roli favoritky. Z pozice 14. hráčky světového žebříčku a šesté nasazené tenistky se nemohla opřít o svůj obávaný servis, navíc měla výrazně méně vítězných míčků a z kurtu odešla pokořena po hodině a 20 minutách.

Vandewegheová, 46. tenistka světa, dala třináct es a Plíškovou ve třetím vzájemném duelu porazila podruhé. Loni to bylo na trávě ve Wimbledonu. Rodačka z Loun, jež loni nastřílela nejvíce es ze všech hráček okruhu WTA, dnes zaznamenala jen tři nechytatelná podání.

"Je to velmi nebezpečná hráčka. Nikdy nevíte, co od ní přijde," řekla Plíšková, jež na letošních turnajích zatím čeká na větší úspěch. Na Australian Open vypadla ve 3. kole, předtím v Sydney ve čtvrtfinále. Vanderwegheová se dnes dočkala vůbec první výhry v sezóně. Tu loňskou končila s bolavým kotníkem, pak všechny tři zápasy prohrála.

Jméno úvodní soupeřky v Dubaji už zná Petra Kvitová. O postup do osmifinále se utká rovněž s Američankou, Madison Brengleovou. Ta porazila v prvním kole, v němž má čtvrtá nasazená Češka volný los, Jekatěrinu Makarovovou z Ruska 6:4, 7:5.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka, kterou v Dubaji čeká první start po rozchodu s trenérem Davidem Kotyzou, v letošní sezóně vyhrála zatím jen jedno utkání a nepříznivou bilanci by ráda zlomila. Jediný předchozí vzájemný zápas s Brengleovou ale aktuální světová osmička vloni na antuce ve Stuttgartu prohrála.

Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2 milióny dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Vandewegheová (USA) - Karolína Plíšková (6-ČR) 7:6 (7:5), 6:1
Görgesová (Něm.) - Kuzněcovová (8-Rus.) 6:0, 6:1
Petkovicová (Něm.) - Giorgiová (It.) 6:2, 6:1
Mladenovicová (Fr.) - Curenková (Ukr.) 6:2, 7:6 (7:1)
Garciaová (Fr.) - Schmiedlová (SR) 6:4, 6:1
Brengleová (USA) - Makarovová (Rus.) 6:4, 7:5
Rio de Janeiro (antuka):
Ženy (dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Koviničová (3-Č. Hora) - Vickeryová (USA) 6:3, 5:7, 6:4
Hercogová (5-Slovin.) - Bradyová (USA) 6:4, 6:2
Rogersová (USA) - Mituová (8-Rum.) 6:2, 6:2
Bogdanová (Rum.) - Céová (Braz.) 6:2, 6:3
Cepedeová (Par.) - Tatišviliová (USA) 6:7 (4:7), 6:1, 6:3
Marseille (tvrdý povrch, dotace 665.910 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Goffin (6-Belg.) - Čong Hjon (Korea) 6:3, 6:1
Paire (8-Fr.) - Bolelli (It.) 6:4, 7:5
Haase (Niz.) - Sousa (Portug.) 6:4, 6:0

Reklama