Hlavní obsah

Trable české tenisové jedničky. Kvitová se dál souží, hrozí jí pád z elitní desítky!

Praha

Loni se tři české tenistky poprvé v historii objevily společně v top 10. Tento týden jsou tam stále ještě dvě, ale už v tom příštím vypadne Lucie Šafářová. A pokud se rychle neprobere Petra Kvitová, nebude mezi elitou ani dvojnásobná wimbledonská vítězka.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Petře Kvitové hrozí pád z top 10.

Článek

Česká jednička byla ve čtvrtek na osmém místě. Odstup od hráček, které jsou mimo top 10, se ale povážlivě zmenšuje. Jedenáctá Španělka Suárezová ztrácela 178 bodů, třináctá Venus Williamsová dotírá s odstupem 212 bodů a jsou tu další hladové vlčice: Azarenková, Ivanovičová...

První turnajový zápas bez kouče Kotyzy skončil pro Kvitovou v Dubaji pohromou. V prvním setu sice střílela na stranu Američanky Brengleové jednu ránu za druhou a vyhrála 6:0, pak ale taktika přestala fungovat, Češce odešel servis a překvapení bylo na světě. I když jaké překvapení, když Kvitová ze šesti zápasů roku 2016 prohrála pět, z toho jen jeden se soupeřkou, která je ve světovém žebříčku výš.

Kterého trenéra si vybere?

Otázkou je, co vlastně Kvitová momentálně chce. Spolupracuje sice nadále s kondičním koučem Davidem Vydrou, ale po rozchodu s Kotyzou vyrazila do světa bez trenéra, což je mezi hráčkami světové špičky anomálie.

„S mojí povahou je to složité. Sehnat někoho, kdo by mi vyhovoval jak lidsky, tak tenisově, takových moc není. Jsem atypická, protože jsem citlivá a vnímám toho člověka i povahou, výběr se zužuje," tvrdí Kvitová.

Udrží Petra Kvitová v letošní sezóně pozici v top 10?
Ano
14,1 %
Ne
85,9 %
Celkem hlasovalo 13979 čtenářů.

Reklama

Související témata: