Hlavní obsah

Rafter a Sabatiniová vstupují do tenisové Síně slávy

MELBOURNE

Dvojnásobný vítěz US Open Patrick Rafter a Gabriela Sabatiniová, která jako jediná Argentinka dokázala vyhrát grandslamový turnaj, se stanou novými členy tenisové Síně slávy.

Foto: Internet

Patrick Rafter

Článek

Třiatřicetiletý Rafter vedle triumfů v New Yorku dvakrát postoupil do finále Wimbledonu a byl i světovou jedničkou. Ve společnosti nejlepších tenistů historie bude už čtyřiadvacátým Australanem. "Je to jeden z vrcholů. Jsem opravdu překvapený, že jsem tuto poctu dostal takhle mladý. Čekal jsem, že to přijde později, až budu starší," svěřil se oceněný Rafter agentuře AP.

Výjimečná pocta Sabatiniové

Pětatřicetiletá Sabatiniová, která v roce 1990 vyhrála US Open a deset let se nepřetržitě pohybovala v první desítce, se po Guillermu Vilasovi stane druhou zástupkyní Argentiny. "Většina mého života se točila kolem tenisu, takže zvolení je pro mě výjimečnou poctou. Zvlášť když se podíváte na všechna ta velká jména šampionů, kteří za ta léta byli zvoleni," uvedla v oficiálním prohlášení stříbrná olympijská medailistka ze Soulu.

Noví členové Síně slávy, mezi něž za přínos tenisu patří i italský sportovní novinář Gianni Clerici, budou do vybrané společnosti slavnostně uvedeni 15. července v americkém Newportu. Stejné pocty se už v minulosti dočkala šestice tenisů pocházejících z bývalého Československa: Jan Kodeš, Hana Mandlíková, Jaroslav Drobný (za Velkou Británii), nyní už američtí občané Ivan Lendl, Martina Navrátilová a naposledy loni v červenci Jana Novotná.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články