Hlavní obsah

Federer po dramatu s Haasem: Bylo fajn zahrát si zas pětiseťák

Německý tenista Tommy Haas zatím jako jediný letos porazil světovou jedničku Rogera Federera, v pondělním osmifinále Australian Open to však nezopakoval. Čtyřiadvacetiletý Švýcar sice ztratil vedení 2:0 na sety, celkově se však po pěti sadách radoval z postupu do čtvrtfinále on.

Článek

"Nakonec jsem rád, že se to protáhlo na pět setů a dokázal jsem vyhrát. Jsem šťastný, že mě někdo pořádně prověřil a já to zvládl," uvedl Federer, jenž s Haasem prohrál v generálce na úvodní grandslamový turnaj sezóny na exhibici v Melbourne.

"Nenazýval bych to ale únikem hrobníkovi z lopaty. Měl jsem dva sety navíc, takže jsem nikdy nebyl blízko prohře," uvedl Federer, který rozhodující sadu získal relativně hladce 6:2.

Předchozí dvě sady však vládl na kurtu jeho německý soupeř, jenž se dokázal obdivuhodně vrátit do zápasu poté, co dostal ve druhém setu kanára. "Každý, kdo proti němu nastoupí, si myslí to samé: 'Musím předvést svůj nejlepší tenis a doufat, že on bude mít špatný den'. Já jsem se ho dnes snažil přitlačit, jak jen to šlo," poznamenal Haas, který s Federerem letos prohrál i v semifinále turnaje v Dauhá.

K postupu mezi nejlepší čtyři, čímž by zopakoval loňský výsledek, zbývá Federerovi už jen jedna překážka - přemožitel Dominika Hrbatého Nikolaj Davyděnko. "I díky tomuhle utkání s Haasem mám zase ještě o něco větší sebevědomí. Bylo fajn zase jednou vyhrát pětiseťák," dodal největší favorit na zisk trofeje.

Reklama