Hlavní obsah

Rosol před Davis Cupem v Německu věří, že se forma ukáže

Potřetí za sebou rozehraje Lukáš Rosol utkání českých tenisů v Davisově poháru. V Německu se v pátek postaví v Hannoveru proti Philippu Kohlschreiberovi a doufá, že formu ukáže v pravý čas.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Český tenista Lukáš Rosol.

Článek

"Jsem rád, že jsem dostal příležitost a nechám tam všechno," řekl třicetiletý Rosol po dnešním losu před duelem s třicátým hráčem světa Kohlschreiberem, kterého porazil jednou z pěti vzájemných zápasů. "Půjdu tam lehce jako outsider, ale zkusím bojovat a uhrát co nejlepší výsledek," uvedla světová padesátka.

Před rokem Rosol neúspěšně rozjel zápas 1. kola v Ostravě proti Austrálii, ale v září nasměroval bodem z úvodní dvouhry v Indii český tým k záchraně.

V Davisově poháru debutoval v roce 2011 a první ostrý zápas na tři vítězné sety hrál před třemi lety ve Švýcarsku. K jeho povedeným vystoupením v soutěži patří vyhraná čtvrtfinále v Japonsku a Kazachstánu.

"Jako daviscupový nováček už nenastupuju, už mám za sebou pár zápasů. Naučil jsem se s tím líp srovnat než ze začátku a věřím, že to bude OK," řekl. Raději hraje na půdě soupeřů, na které má ve dvouhře bilanci 6:3. "Doma se mi hraje hůř, protože jsem pod tlakem, že musím vyhrát. Tady když jsme v zahraničí a jsem dvojka týmu, tak to je lepší a můžu jít hrát uvolněně," uvedl Rosol.

Navrátil: Rosol musí předvést to nejlepší

S Kohlschreiberem se dobře znají. Občas spolu trénují, tak jako minulý týden na turnaji v Dubaji. "Nešpičkovali jsme se. Jen jsme si potom říkali, že se uvidíme příští týden. Jsme kamarádi, takže to bylo úplně v klidu," řekl Rosol.

Těžko se mohou v utkání něčím překvapit. "Lukáš bude muset předvést to svoje nejlepší, aby ho mohl porazit," odhaduje kapitán Jaroslav Navrátil. "Musí předvést solidní hru a dobře servírovat, aby ho dostal pod tlak. Musí hrát rychle přes forhend, protože Kohlschreiber se dovede z bekhendu dobře bránit," dodal.

Kapitán Rosola chválil, že v tréninku se jevil dobře. Tenista ale úplně spokojený nebyl a doufal, že v utkání to bude ještě lepší. "Povrch je hodně specifický, ale pojďme se s tím poprat. Věřme, že forma přijde ven až v zápase," uvedl Rosol.

V poslední době pracuje více na přechodu k síti. Na pomalejším povrchu v Hannoveru to ale bude s výpady dopředu složitější. "Bude to míň využitelné, ale musím tam na překvapení chodit. To je moje hra, kterou jsem posunul v tomhle dál. Když mi bude fungovat servis return, tak je to hratelný," řekl Rosol.

Zápas začne ve 13:00 a český hráč by chtěl do utkání dobře vstoupit. "To je důležité. Půjdu do toho s tím, že na něj je tlak. To mi lehce napomáhá. On nemá extra slabiny a já ho musím přinutit, aby chyby dělal," plánoval.

Postoupí čeští tenisté přes Německo do čtvrtfinále Davisova poháru?
Ano
82,1 %
Ne
17,9 %
Celkem hlasovalo 2129 čtenářů.

Reklama

Související témata: