Hlavní obsah

Berdych by měl po zranění hrát, může ho čekat Del Potro

Indian Wells

Zranění tenisty Tomáše Berdycha z Davisova poháru nebylo vážné a měl by hrát prestižní turnaj v Indian Wells. Berdych je šestým nasazeným hráčem a v 1. kole má volný los. Ve druhém může narazit na nepříjemného soupeře v podobě Argentince Juana Martína Del Potra, který se vrací po zranění.

Foto: Sport.cz

Tomáš Berdych s bolestivou grimasou během nedělní dvouhry v daviscupovém utkání v Německu.

Článek

Třicetiletý Berdych nedohrál kvůli zranění stehenního svalu nedělní dvouhru Davisova poháru v Hannoveru a zápas s Philippem Kohlschreiberem za stavu 3:6, 5:7 vzdal. Ještě týž den večer podstoupil vyšetření u profesora Pavla Koláře v Centru pohybové medicíny. "Nejednalo se o natržení nebo nějaké větší poškození svalu, takže by měl normálně pokračovat," řekl Kolář České televizi.

Hned v pondělí brzy ráno odletěl Berdych z Prahy do Kalifornie. Měl by mít ještě tři až čtyři dny volno a podstoupit různé druhy terapie. Zápas bude mít na programu buď v sobotu, nebo v neděli. Turnaj by měl hrát už podvanácté v kariéře, nejdále se zde dostal do semifinále v roce 2013. Z loňska obhajuje body za postup do čtvrtfinále.

V 1. kole dvouhry mužů jsou v Indian Wells i Jiří Veselý a autor vítězného bodu z Německa Lukáš Rosol, kterého čeká Francouz Adrian Mannarino. Z kvalifikace se snaží postoupit čtvrtý člen českého daviscupového týmu Radek Štěpánek.

Reklama

Související témata: