Hlavní obsah

Šarapovová musí pykat, naléhá Nadal. Já jsem byl vždy čistý, ujišťoval

Indian Wells

Sám dříve čelil podezřením, zda si nepomáhá nedovolenými prostředky, k čerstvému dopingovému případu bývalé světové jedničky Marie Šarapovové ale zaujímá Rafael Nadal velmi nekompromisní stanovisko. „Maria za to musí zaplatit,“ má jasno Rafa.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Rafael Nadal během zápasu.

Článek

Šarapovová byla na letošním Australian Open pozitivně testovaná na meldonium, které je od 1. ledna na seznamu zakázaných látek. K jeho užívání se přiznala s tím, že jej má dlouhodobě naordinovaný kvůli potížím se srdečním tepem a jako prevenci proti cukrovce. Nicméně jeho zařazení na seznam zakázaných látek podle svých slov nezaznamenala.

Ruská hvězda má od 12. března provizorní distanc, o výši trestu se bude teprve rozhodovat. „Je těžké si představit, že se něco takového (opomenutí zařazení na seznam zakázaných látek) přihodí. Ale chyby se stávají. Určitě by za to měla být Maria potrestaná," trval si na svém čtrnáctinásobný grandslamový vítěz.

Věří ve sportovní hodnoty

„Chci věřit, že šlo jen o chybu a neměla v úmyslu podvádět. Pochopitelně jde ale o nedbalost. A musí za to zaplatit," pokračoval Nadal.

Sám byl především v dřívější fázi své kariéry, kdy jeho tělo zdobila mohutná muskulatura, podezříván, že si pomáhá nedovolenými prostředky. Nejznámější je v této souvislosti výrok slovenského tenisty Martina Kližana. „S Nadalem to podle mě není košer," prohlásil dříve Slovák.

Nicméně žádný pozitivní test rodák z Mallorky nikdy neměl a pro mnoho mladých tenistů a fanoušků je vzorem férového sportovce s příkladným přístupem k milované hře.

„Já jsem byl vždy absolutně čistý. Nikdy mě nelákalo udělat něco takhle špatného. Věřím ve sport a jeho hodnoty. Jde o příklad pro malé děti," dušoval se Nadal.

Reklama