Hlavní obsah

Nadal se naštval. Za nařčení z dopingu zažaluje francouzskou ministryni, hájí ho i Real Madrid

Madrid

Podezření z užívání dopingu slýchá celou kariéru, tentokrát už to ale Rafael Nadal nechce nechat jen tak. Proti nařčení ze strany bývalé francouzské ministryně sportu Roselyne Bachelotové se čtrnáctinásobný grandslamový šampión hodlá bránit soudní cestou.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Rafael Nadal na turnaji v Indian Wells.

Článek

Bachelotová v souvislosti se skandálem ruské hvězdy Marie Šarapovové minulý týden prohlásila ve francouzské televizi, že Nadalova sedmiměsíční herní pauza v roce 2012, „byla pravděpodobně vynucena pozitivním dopingovým testem."

„Když vidíte, že tenista několik měsíců nehraje, je to kvůli pozitivnímu testu," prohlásila Francouzka, která řídila ministerstvo v letech 2007 až 2010 za vlády prezidenta Nicolase Sarkozyho.

Teď už to nenechá být

Nadala její slova přinutila k akci. „Francouzská ministryně by měla být seriózní. Nastal čas jít proti ní. Budeme ji žalovat. Už jsem těmito věcmi unavený. Několikrát jsem to nechal být, ale teď už ne," cituje bývalou světovou jedničku BBC.

Slova francouzské političky vyvolala poprask v celém Španělsku. Tamní olympijský výbor vydal prohlášení, v němž připomíná, že „Nadal absolvoval nesčetněkrát dopingový test. A za celou kariéru vždy prošel."

Miguel Cardena, prezident Nejvyššího španělského sportovního tribunálu, uvedl, že nařčení ze strany Bachelotové znamenají „urážku jednoho z nejlepších sportovců všech dob." Nadalův strýc a kouč Toni rovnou označil Francouzku za „imbecilní".

Podporu antukovému králi vyjádřil i fotbalový Real Madrid. „Cítím se zle z toho, co bylo řečeno. Každý, kdo má rád sport, má rád i Nadala. A je jedno, zda jste Francouz nebo Američan. On je prostě velkolepý," vzkázal francouzský kouč Realu a bývalý fenomenální hráč Zinedine Zidane.

Zastání přišlo i ze strany trenéra Barcelony Luise Enriqueho a také šéfa lavičky fotbalové reprezentace Vicente del Bosqueho.

Sám Nadal se minulý týden v americkém Indian Wells vyjadřoval k případu Marie Šarapovové. „Chci věřit, že šlo jen o chybu a Maria neměla v úmyslu podvádět. Pochopitelně jde ale o nedbalost. A musí za to zaplatit," naléhal Španěl.

Dosud zřejmě nejznámější nařčení z užívání dopingu na jeho adresu padla z úst slovenského tenisty Martina Kližana. „S Nadalem to podle mě není košer," prohlásil dříve Slovák.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články