Hlavní obsah

Radwaňská - Kvitová 6:2, 7:6Kvitová nezvládla tie break, semifinále si v Indian Wells nezahraje. Končí i Berdych

Aktualizováno

Česká tenisová jednička Petra Kvitová si v americkém Indian Wells semifinále nezahraje. Ve čtvrtfinále totiž podlehla třetí hráčce světa Agnieszce Radwaňské 2:6, 6:7 (3:7). I tak česká tenistka odehrála nejlepší turnaj v sezóně. Radwaňská si v novém žebříčku WTA polepší na druhou příčku na úkor Němky Angelique Kerberové. Berdycha zastavil o kolo dříve Kanaďan Milos Raonic. Mrzet ho mohly zejména dva neproměněné setboly.

Foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda, Facebook

Postoupí Petra Kvitová v Indian Wells do semifinále?

Článek

Raonic vyřadil Berdycha po výsledku 6:4, 7:6, předtím český tenista zahodil dva setboly a odvrátil dva mečboly, ale při třetím poslal smeč do autu a vůbec poprvé v sezóně bude chybět ve čtvrtfinále.

Kvitová se v Indian Wells nikdy nedostala do semifinále a nepovedlo se jí to ani tentokrát. Od stavu 1:1 ztratila čtyři gamy v řadě a Polka jasně získala úvodní sadu. Ve druhém setu obě předváděly skvělé výměny, odvážně zkracovaly údery a chodily na síť a Kvitová se soupeřce vyrovnala. Neudržela však vedení 5:2.

Radwaňská ztrátu dotáhla a v úmorném vedru po hodině a 36 minutách hry dovedla zápas do konce. Kvitová v závěru doplatila na chyby a prohrála s Polkou stejně jako v loňském finále Turnaje mistryň. Předtím však v Indian Wells třikrát za sebou zvítězila, což se jí letos ještě nepovedlo. Všechny výhry v kalifornské výhni byly ve třech setech.

Nadal odvrátil mečbol Zverevovi

Španělský tenista Rafael Nadal odvrátil mečbol německému mladíkovi Alexandru Zverevovi a postoupil na turnaji v Indian Wells do čtvrtfinále. Ve středu uspěly i světové jedničky - mezi nejlepšími osmi je Srb Novak Djokovič, na semifinále se může těšit domácí Američanka Serena Williamsová.

Trojnásobný vítěz turnaje Nadal porazil Zvereva 6:7, 6:0 a 7:5. Osmnáctiletý Němec ruského původu přitom ve třetím setu vedl už 5:2 a za stavu 5:3 a 40:30 podával na vítězství. Pokazil však volej a dalšími dvěma chybami z forhendu daroval Nadalovi brejk.

"Načasoval jsem to úplně špatně, byla to špatná práce nohou. Hrál jsem míček moc brzo, byl hodně přede mnou. Řekl bych, že jsem zkazil asi nejlehčí úder, který jsem za celý zápas hrál," uvedl 58. hráč světového žebříčku Zverev, podle mnohých expertů největší naděje současného tenisu. "Už vím, jak chutnají těžké porážky," dodal rodák z Hamburku, který v nedávném daviscupovém duelu v Hannoveru prohrál s Tomášem Berdychem i v rozhodující dvouhře s Lukášem Rosolem.

"Jsem především rád za svou psychickou sílu a bojovný duch během celého zápasu. Stále jsem věřil, že můžu vyhrát, i v těžkých situacích," uvedl Nadal, jehož ve čtvrtfinále čeká Japonec Kei Nišikori.

K případnému semifinále s Nadalem směřuje obhájce titulu Djokovič, jenž bez větších problémů zdolal 6:3, 6:3 Španěla Feliciana Lópeze. "Jsem rád, že jsem zápas zvládl bez komplikací," řekl čtyřnásobný vítěz turnaje.

Ženská světová jednička Williamsová porazila 6:4, 6:3 loňskou šampionku Simonu Halepovou z Rumunska, která stále v kariéře marně čeká na úspěšnou obhajobu titulu. Čtyřiatřicetiletá Američanka pečetila postup sedmým esem a v semifinále se utká s Polkou Agnieszkou Radwaňskou, čtvrtfinálovou přemožitelkou Petry Kvitové. "Škoda, že to nemůže být finále," poznamenala Williamsová, jež se do Indian Wells vrátila loni po čtrnáctiletém bojkotu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 7 037 595 dolarů):
Dvouhra - 4. kolo:
Raonic (12-Kan.) - Berdych (6-ČR) 6:4, 7:6 (9:7)
Djokovič (1-Srb.) - F. López (18-Šp.) 6:3, 6:3
Goffin (15-Belg.) - Wawrinka (3-Švýc.) 6:3, 5:7, 7:6 (7:5)
Nadal (4-Šp.) - A. Zverev (Něm.) 6:7 (8:10), 6:0, 7:5
Nišikori (5-Jap.) - Isner (9-USA) 1:6, 7:6 (7:2), 7:6 (7:5)
Tsonga (7-Fr.) - Thiem (11-Rak.) 6:3, 6:2
Čilič (10-Chorv.) - Gasquet (8-Fr.) 7:5, 5:7, 6:2
Monfils (13-Fr.) - Delbonis (Arg.) 6:3, 6:4
Ženy (dotace 6 844 139 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Radwaňská (3-Pol.) - Kvitová (8-ČR) 6:2, 7:6 (7:3)
S. Williamsová (1-USA) - Halepová (5-Rum.) 6:4, 6:3
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková, Görgesová (ČR/Něm.) - Kingová, Kudrjavcevová (USA/Rus.) 6:4, 6:3
Erraniová, Kalašikovová (It./Gruz.) - Hlaváčková, Hradecká (4-ČR) 3:6, 6:3, 10:5.

Reklama