Hlavní obsah

Mauresmová oslaví titul dobrým vínem

MELBOURNE

Dobrým vínem oslaví tenistka Amélie Mauresmová svůj první grandslamový titul. Francouzka se po letech dočkala vytouženého triumfu dnes na Australian Open v Melbourne, když finále vzdala Belgičanka Justine Heninová-Hardenneová kvůli žaludečním problémům.

Článek

Mauresmová vedla 6:1 a 2:0, když Heninová-Hardenneová došla k síti a řekla rozhodčímu, že nemůže pokračovat. Mauresmová se chvilku rozhlížela a pak zvedla ruce nad hlavu na znamení výhry. "Cestou k lavičce jsem si uvědomila, že to byl můj turnaj," řekla šťastná hráčka. "Kdybych vyhrála normálně, jásala bych více, ale vnitřně jsem plná radosti," řekla Francouzka.

Na oslavu plánuje otevřít víno Chateau d'Yquem ročník 1937. "Koupila jsem ho před třemi čtyřmi lety a schovala na příležitost, až bude pádný důvod k napití. A teď bude," smála se Mauresmová.

Věci se mění a život se točí

Mauresmová byla trochu smutná, že zápas nemohla dohrát, ale aplikovala na konec zápasu francouzské přísloví. "Doma říkáme, že smutek jednoho přináší radost druhému. Věci se mění a život se točí. I já měla špatné časy a teď se mi daří," uvedla.

Tenistka měla dlouho nálepku přední hráčky, krátce byla dokonce světovou jedničkou, ale na velký úspěch se jí stále vyhýbal. Loni však zvítězila na Turnaji mistryň a nyní má konečně i grandslamový titul. "Hodně lidí říkalo, že Grand Slam nikdy nevyhraji, ale já se nevzdávala a za pomoci mých blízkých tvrdě pracovala," řekla Mauresmová.

Důležitý milník kariéry

Vítězství na Turnaji mistryň v Los Angeles loni v listopadu označila za důležitý milník kariéry. "Tam jsem se cítila skvěle a uvědomila si, že na to mám. Byla jsem na sebe hodně pyšná a značně si pozvedla sebevědomí," řekla Mauresnová.

Tenistka doufala, že na Grand Slamu nevyhrála naposledy. "Možná jsme našli úspěšnou cestu a snad na ní vydržíme," řekla šestadvacetiletá Francouzka. Další šanci na titul bude mít na horké domácí půdě v Paříži při antukovém Roland Garros

Reklama