Hlavní obsah

Šílená chyba grandslamového šampióna! Místo mečbolu totálně zazdil zápas

Indian Wells

Dvakrát během osmifinálového zápasu na turnaji v Indian Wells vstal z mrtvých, a když se nadechoval k dokonání obratu, vyrobil čtvrtý hráč světa Stan Wawrinka neuvěřitelnou chybu, kterou své naděje v zápase s Belgičanem Davidem Goffinem definitivně pohřbil.

Foto: Profimedia.cz

Stan Wawrinka během osmifinále v Indian Wells.

Článek

Osmnáctý hráč světa hned sedmkrát prolomil Švýcarovi podání. Wawrinka po prohrané první sadě prohrával v té druhé už 1:4, nakonec ji ale získal v poměru 7:5. Podobně se vyvíjelo i rozhodující třetí dějství. Goffin vedl 5:2, jenže dvojnásobný grandslamový šampión se znovu vzchopil a celý zápas tak nakonec rozhodoval závěrečný tie break.

A v něm se to stalo. Za stavu 5:5 si Wawrinka volně běžel pro jasný bod. Míček pomalým táhlým obloučkem dopadl za síť a vyskočil dostatečně vysoko, aby mohl švýcarský tenista v klidu jednoduchou smečí získat mečbol. Jenže smeč nepochopitelně vystřelil daleko za základní čáru.

Tuhle šanci už Goffin nepustil a radoval se z postupu do čtvrtfinále. „Tohle byl z mé strany zápas úplně bez mozku. Měl jsem docela problémy se soustředit. Nedařilo se mi to, co jsem chtěl hrát a hlavně zůstat klidný," komentoval Wawrinka s úsměvem své počínání.

„I tak jsem ale bojoval. Měl jsem štěstí, že jsem se dvakrát vrátil zpátky do zápasu. Měl jsem šanci tie break ukončit. Což jsem ale neudělal, je to jednoduché," dodal.

Přihrál tak Goffinovi životní výhru, Belgičan teprve podruhé v kariéře porazil hráče Top 10 (poprvé v roce 2014 Milose Raonice). „Tohle byla největší výhra mojí kariéry," ujišťoval po utkání.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori