Hlavní obsah

Plíšková - Kasatkinová 6:3, 6:2Plíšková si v Indian Wells zahraje první letošní semifinále

Indian Wells
Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Plíšková se probojovala na prestižním turnaji v Indian Wells do semifinále, které si zahraje poprvé v sezóně. Třiadvacetiletá česká hráčka porazila o pět let mladší Rusku Darju Kasatkinovou 6:3 a 6:2.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Karolína Plíšková je na turnaji v Indian Wells mezi čtyřkou nejlepších tenistek v singlu.

Článek

O postup do finále bude Plíšková hrát s vítězkou duelu mezi Slovenkou Magdalenou Rybárikovou a bývalou světovou jedničkou Běloruskou Viktorií Azarenkovou. Druhou semifinálovou dvojici tvoří první hráčka světa Američanka Serena Williamsová a nasazená trojka Polka Agnieszka Radwaňská.

O titul bude Plíšková usilovat minimálně ve čtyřhře. Spolu s Němkou Julií Görgesovou zdolaly v semifinále italsko-gruzínskou dvojici Sara Erraniová, Oksana Kalašnikovová 6:4, 6:3. O jejich posledních soupeřkách se teprve rozhodne. Deblové finále na okruhu WTA hrála Plíšková naposledy v září 2014, kdy získala poslední z dosavadních čtyř titulů se svou sestrou Kristýnou.

Plíškové se letos zatím příliš nedařilo a ve světovém žebříčku klesla od začátku roku z jedenáctého místa na devatenáctou pozici. V kalifornské poušti se jí však povedlo poprvé v kariéře postoupit mezi nejlepší čtveřici na turnaji kategorie Premier. Za semifinále inkasuje 251 tisíc dolarů (zhruba šest miliónů korun) a 390 bodů do žebříčku.

"Poprvé jsem v semifinále na takovémhle turnaji, z toho mám velkou radost," uvedla česká tenistka po zápase, v němž si pomohla k výhře devíti esy. "V minulých dvou zápasech mě servis trochu neposlouchal, jsem ráda, že dneska to bylo zase dobré," řekla Plíšková, která první vzájemný zápas s Kasatkinovou ukončila po 63 minutách hry.

Indian Wells (tvrdý povrch):
Ženy (dotace 6 844 139 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Karolína Plíšková (18-ČR) - Kasatkinová (Rus.) 6:3, 6:2
Čtyřhra - semifinále:
Görgesová, Karolína Plíšková (Něm./ČR) - Erraniová, Kalašnikovová (It./Gruz.) 6:4, 6:3.
Muži (dotace 7,037.595 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Goffin (15-Belg.) - Čilič (10-Chorv.) 7:6 (7:4), 6:2

Reklama