Hlavní obsah

Federer ukončil jízdu Kypřana Baghdatise

Světová jednička Roger Federer ukončila spanilou jízdu kyperského tenisty Marcose Baghdatise. Nenasazený Kypřan podlehl favorizovanému Švýcarovi po setech 7:5, 5:7, 0:6 a 2:6. Zápas ovlivnilo sporné rozhodnutí hlavního rozhodčího, který na konci druhého setu opravil výrok čárového rozhodčího, díky čemuž Federer srovnal na 1:1. Poté už na kurtu Švýcar dominoval.

Článek

V prvním setu se ale favorit trápil a nenasazenému Kypřanovi podlehl 5:7.

Klíčový okamžik zápasu přišel na konci druhé sady. Federer vedl 6:5 a měl brejkbol při Baghdatisově podání. Po následující výměně opravil hlavní rozhodčí výrok čárového a zahlásil aut. Díky spornému rozhodnutí srovnala světová jednička druhý set.

Soustředěného Kypřana výrok francouzského sudího rozhodil a Federer nad frustrovaným mladíkem dominoval. Vyhrál osm her v řadě, třetí set pro sebe získal za pouhých 24 minut poměrem 6:0.

Navíc si Baghdatis na startu čtvrté sady poranil lýtko, ale po chvilce pokračoval ve hře. Zápas byl ale už rozhodnutý, soustředěný Federer nepřipustil komplikace. Přestože v sedmé hře Baghdatis ještě zabojoval a měl doknce brejkbol.

Sedmý grandslamový titul

Federer ale po 166 minutách mohl radostně zvednout ruce nad hlavu a radovat se ze svého sedmého vítězství na turnaji Grand Slamu, třetího v řadě.

"Je to vše jako splněný sen. Byly to dva fantastické týdny," řekl po zápase dojatý Baghdatis poté, co převzal tác pro poraženého finalistu a poděkoval svému kouči a příbuzným.

Roger Federer, který je světovou jedničkou 104 týdny v řadě, byl pochopitelně spokojený. "Nejdříve chci pogratulovat Marcosovi, dobrá práce. Doufám, že víte, co pro mě tento pohár znamená," řekl slzící Federer. Dojatá jednička poděkovala i legendárnímu Rodu Laverovi, který byl mezi předávajícími.

Muži - finále:
Federer (1-Švýc.) - Baghdatis (Kypr) 5:7, 7:5, 6:0, 6:2.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner