Hlavní obsah

Djokovič - Nadal 7:6, 6:2Djokovič porazil Nadala a v Indian Wells si o pátý titul zahraje s Raonicem

Indian Wells
Aktualizováno

Srbský tenista Novak Djokovič si zahraje o svůj pátý titul na turnaji série Masters v Indian Wells. V semifinále zdolal Španěla Rafaela Nadala 7:6, 6:2 a vyzve Kanaďana Milose Raonice, který v druhém semifinále porazil Belgičana Davida Goffina 6:3, 3:6 a 6:3.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Radostné gesto Novaka Djokoviče po postupu přes Rafaela Nadala do finále tenisového turnaje v Indian Wells.

Článek

Djokovič s Nadalem se zatím utkali sedmačtyřicetkrát a Srb měl ve vzájemné bilanci o jednu výhru navrch (24:23). Španěl možnost vyrovnat skóre nevyužil. V první sadě promarnil setbol a tie-break pak ztratil 5:7. V druhém setu od stavu 2:2 Nadal neuhrál ani game, byť Djokovič nakonec spotřeboval šest mečbolů, než jeho odpor zlomil. Nadal srbskou světovou jedničku porazil naposledy ve finále French Open 2014, nyní prohrál pošesté za sebou.

Raonic si vylepšil bilanci v tomto roce na 14 vítězství proti jedné porážce. Na turnaji sice poprvé ztratil set, ale soupeře doslova přetlačil. Zaznamenal deset es a podával průměrně rychlostí 210 km/h. Dokonce i jeho druhý servis průměrně dosáhl na 180 km/h, což je o tři kilometry v hodině víc, než naměřili statistici Goffinovi při prvním servisu.

Djokovič hrál finále v Indian Wells pětkrát, jen napoprvé nebyl v závěrečném duelu úspěšný. Pokud proti Raonicovi zvítězí, bude prvním tenistou, kterému se podaří turnaj vyhrát popáté. Čtyři tituly má i Švýcar Roger Federer.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells (tvrdý povrch)
Muži (dotace 7,037.595 dolarů), dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Nadal (4-Šp.) 7:6 (7:5), 6:2
Raonic (12-Kan.) - Goffin (15-Belg.) 6:3, 3:6, 6:3

Reklama

Související témata: