Hlavní obsah

Federer v Miami hrát nebude, vyřadila ho žaludeční viróza

Miami

Švýcarský tenista Roger Federer se nakonec na turnaji v Miami nepředstaví. Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz, jenž se měl na turnaji Masters na Floridě vrátit na ATP Tour po dvouměsíční přestávce, se krátce před utkáním druhého kola s Argentincem Juanem Martínem del Potrem odhlásil kvůli žaludeční viróze.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Roger Federer odkládá návrat na kurty.

Článek

Federer původně neměl v Miami startovat, po operaci kolena na začátku února předpokládal, že se vrátí až v dubnu v Monte Carlu. Protože však jeho rehabilitace pokračovala rychleji, než se čekalo, zařadil turnaj, který vyhrál v letech 2005 a 2006, do svého programu.

"Je mi to líto kvůli turnaji i fanouškům, ale bohužel jsem se musel odhlásit. Necítil jsem se moc dobře v minulých dnech a za posledních 24 hodin se to zhoršilo. Po ranní rozehrávce bylo jasné, že nejsem ve stavu hrát," uvedl v prohlášení basilejský rodák.

Čtyřiatřicetiletý Federer se zranil krátce po semifinálové porážce s Novakem Djokovičem na Australian Open. Novinářům v Miami prozradil, že si poškodil meniskus, když napouštěl svým dcerám vanu.

Po artroskopické operaci slavný Švýcar vynechal turnaje v Rotterdamu, Dubaji a Indian Wells. Nyní ho zdravotní problémy vyřadily i z účasti v Miami, kde měl coby třetí nasazený v prvním kole volno. Na okruh se tedy nejspíš vrátí podle původního plánu na prvním velkém antukovém turnaji sezony v Monte Carlu, kde se hraje od 10. dubna.

Del Potro se tak místo svého velkého rivala Federera utkal s krajanem Horaciem Zeballosem a s "lucky loserem" z kvalifikace, jenž převzal Švýcarovu pozici v pavouku, prohrál 4:6, 4:6.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori