Hlavní obsah

Cibulková se pustila do Šarapovové: Vůbec ji nelituji, je arogantní a namyšlená

Bratislava

Láskou ke své rivalce rozhodně neoplývá. Slovenská tenistka Dominika Cibulková, v současnosti 53. hráčka světového žebříčku WTA, se po návratu z turnajů v Mexiku a Spojených státech amerických zpět do vlasti ostře vyjádřila proti Rusce Marii Šarapovové.

Foto: Alan Diaz, ČTK/AP

Dominika Cibulková během turnaje v Miami. Po návratu na Slovensko se pustila do dopingové hříšnice Šarapovové.

Článek

Někdejší světové jedničce a nejlépe vydělávající sportovkyni současnosti našli po Australian Open zakázanou látku meldonium. Šarapovová chybu přiznala a v současné době čeká, jaký dostane trest. Hrozí jí až čtyři roky. Už teď je ale jasné, že některým soupeřkám na okruhu chybět nebude.

„Překvapila mě převaha diplomatických reakcí. Všichni si ale ve skutečnosti myslí něco jiného," řekl Cibulková v rozhovoru pro deník Šport. „Až dosud jsem se nevyjadřovala, ale teď řeknu jen tohle: Líto mi jí není a vůbec mi na turnajích nechybí. Maria je absolutně nesympatický člověk. Arogantní, namyšlená a chladná osoba. Když vedle ní sedím v šatně, ani nepozdraví," vyčítá Cibulková ruské rivalce.

Djokoviče nechápe

Šestadvacetiletá rodačka z Bratislavy se pozastavila také nad komentáři mužské světové jedničky Novaka Djokoviče. Srb se před několika týdny podivoval nad rovnoměrným dělením odměn na některých turnajích či grandslamech mezi muže a ženy.

Djokovič prohlásil, že „ATP by měla za sebe bojovat, protože statistiky jasně ukazují, že nás sleduje více diváků. A to je myslím jedním z důvodů, proč bychom měli dostávat více peněz."

„Nerozumím mu," tvrdí Cibulková. „Fakt, že dostáváme stejně, přeci ještě neznamená, že mu na konto přijde méně peněz. Kdybychom dostávaly méně, on by více neměl. Chlapi mě někdy dokáží ‚dojmout'. Jeho slova jsou pro mě vážně nepochopitelná," uzavřela slovenská tenistka.

Reklama

Související témata: