Hlavní obsah

Hingisovou čeká v Tokiu Šarapovová, Vaidišová skončila

K atraktivnímu utkání Švýcarky Martiny Higisové s Ruskou Marií Šarapovovou dojde na turnaji v Tokiu. Obě v pátek postoupily na akci WTA Pan Pacific Open s dotací 1,34 miliónu dolarů do semifinále a o účast ve finále budou hrát spolu. Ze hry je naopak Nicole Vaidišová, která podlehla Rusce Jeleně Dementěvevé 1:2 na sety.

Článek

Bývalá světová jednička Hingisová ve čtvrtfinále vyřadila Rusku Marii Kirilenkovou, které povolila jen tři hry. Nejvýše nasazená Šarapovová měla více práce s Australankou Samanthou Stosurovou, ale vyhrála bez problémů ve dvou setech.

Hingisová, která se vrátila na kurty po tříleté pauze a je čtyřnásobnou vítězkou tokijského turnaje, se díky čtvrtfinále na Australian Open posunula v žebříčku WTA na 117. místo. "Nikdy jsem s ní nehrála a moc se těším," řekla Šarapovová před zápasem se Švýcarkou. "Dobře čte hru, takže jí k tomu nesmím dát čas a musím se snažit atakovat její slabší servis," dodala Ruska.

Ve čtvrtfinále skončila česká reprezentantka Nicole Vaidišová. Pátá nasazená hráčka sice v duelu o postup do semifinále vyhrála nad Jelenou Dementěvovou z Ruska první set 6:3, ale v dalším průběhu už na druhou nasazenou nestačila a zbylé dvě sady prohrála 1:6 a 2:6.

Ruska Anastasia Myskinová se stala poslední semifinalistkou turnaje v Tokiu. Čtvrtá nasazená porazila krajanku a turnajovou sedmičku Jelenu Lichovcevovou 2:1 na sety.

TOKIO
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (1-Rus.) - Stosurová (Austr.) 6:1, 6:4, Hingisová (Švýc.) - Kirilenková (Rus.) 6:2, 6:1, Dementěvová (2-Rus.) - Vaidišová (5-ČR) 3:6, 6:1, 6:2, Myskinová (4-Rus.) - Lichovcevová (7-Rus.) 4:6, 6:2, 6:3.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková, Stubbsová (1-Zimb./Austr.) - Benešová, Tuová (ČR/USA) 6:0, 7:5.

Britský tenista Tim Henman si v Záhřebu zahraje po více než roce semifinále turnaje ATP. Třicetiletý hráč porazil v dnešním čtvrtfinále Andrease Seppiho z Itále 6:3, 6:4 a postoupil mezi čtveřici nejlepších. Naposledy hrál semifinále v roce 2004 na US Open, kde podlehl Rogeru Federerovi.

Druhým semifinalistou se dnes stal Novak Djokovič. Srbský přemožitel Radka Štěpánka ze druhého kola vyřadil svého krajana Iliju Bozoljače 6:2, 6:3.

ZÁHŘEB
Dvouhra - čtvrtfinále:
Henman (Brit.) - Seppi (It.) 6:3, 6:4, Djokovič - Bozoljač (oba SČH) 6:2, 6:3.

Reklama

Související témata: