Hlavní obsah

Plíšková za ségru nelobbovala. Můžeme vyhrát i bez Petry s Luckou, říká o semifinále se Švýcarskem

První kolo Fed Cupu v Rumunsku zvládla Karolína Plíšková ve velkém stylu. Při výpadku Petry Kvitové zařídila 24letá tenistka postup dvěma body z dvouher a vítězným deblem se Strýcovou. V semifinále se Švýcarskem už převezme pevně otěže týmové jedničky. „Každý týden ve Fed Cupu byl zatím dobrý. Já jsem v něm ještě neprohrála,“ těší se Plíšková.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Takhle Karolína Plíšková jásala po proměněném mečbolu v rozhodující čtyřhře finále Fed Cupu s Ruskami.

Článek

Poprvé ve Fed Cupu budete jedničkou proti silnému týmu, cítíte se na to?

To bude asi něco jiného než loni v Kanadě, ale nebudu to tak vnímat. Odehraju dva zápasy, a když bude potřeba tak tři. Je mi jedno, jestli jsem jednička nebo trojka. Když nastoupím, budu se snažit vyhrát.

Je pro vás lepší, když hrajete Fed Cup venku?

Po Rumunsku a po finále v Praze jsem připravená na všechno. Už mě asi nepřekvapí nic.

Jaké to bude bez Kvitové se Šafářovou?

Tým máme pořád silný, i když tam nejsou. Pořád máme dobré hráčky, Bára Strýcová je ve výborné formě. Bylo by určitě lepší, kdyby s námi byly, ale myslím, že to můžeme v klidu zvládnout i bez nich.

V jaké pohodě jste přijela z USA?

První turnaj vyšel hodně dobře (semifinále v Indian Wells), druhý nevyšel vůbec (1. kolo v Miami), ale lepší jeden super výsledek, než dvakrát 3. kolo. V Miami jsem rychle vypadla, tak mám čas na trénink, což jsem neměla od začátku roku, ani na konci toho minulého.

Jak jste na tom teď zdravotně, rameno nebolí?

Tělo drží, nic mě nebolí a rameno se hodně zlepšilo. Není to úplně stoprocentní, ale cvičíme, a drží, takže jsem připravená na další část sezóny.

Jste zatím spokojená s prvními měsíci roku?

Nebudu srovnávat letošní rok s loňským, ale mám tam dva tři dobré výsledky a pár špatných. Není to úplně dobrý, ale mohlo by to být horší. Jsem ráda, že jsem se udržela ve dvacítce, protože jsem obhajovala hodně bodů a začátek roku byl dost těžký, jelikož jsem neměla skoro žádnou přípravu. Rok je dlouhý a věřím, že to ještě někde trefím.

Vaše sestra Kristýna před pár dny postoupila v Miami přes Švýcarku Bencicovou. Neříkala jste si, že byste se mohly setkat ve fedcupovém týmu?

To se zeptejte kapitána. Ale já za ségru nelobbovala.

S Bencicovou máte na okruhu dobré vztahy, bavily jste se spolu o semifinále?

Neprobíraly jsme to. Občas se vidíme na turnajích, takže se bavíme, ale zatím jsem si s ní o Fed Cupu nevolala.

Trumfem Švýcarek do deblu je Martina Hingisová. Jaké na ni máte vzpomínky?

Je to určitě pro světový tenis velký pojem. Moc dobře si pamatuju, jak jsme ji se ségrou sledovaly, když jsme byly malé. To byla světová jednička. V tenisu dokázala hodně, ale na druhou stranu už je to pár let. I když v deblu jsem na ni, myslím, ještě neuhrála ani set. Respekt k ní mám, ale věřím, že když bude hrát s Belindou, tak je v rozhodující čtyřhře s Bárou můžeme porazit.

Reklama

Související témata: