Hlavní obsah

K výhře scházely dva míče. Na debl bych už fyzicky neměla, mrzelo Strýcovou

Lucern

Chyběly dva míče, aby Barbora Strýcová v neděli zařídila v Lucernu postupovou výhru, jenže role švýcarské víkendové hrdinky se ujmula třiadvacetiletá hráčka ze 129. místa světového žebříčku Viktorija Golubičová. Psychicky vyšťavěná Češka se pak zřekla i účasti v rozhodujícím deblu.

Foto: Urs Flueeler, ČTK/AP

Barbora Strýcová na postupový bod nedosáhla...

Článek

Jste hodně naštvaná?

Jo. Hodně. Důvod, že jsem prohrála zápas, byl na konci prvního setu. Tam už jsem cítila, že nešvihám a netlačím ji, tak jak bych měla. Sice jsem set vyhrála a druhý šel do tiebreaku, v něm přišly za stavu 5:4 dva nahrané balóny, kterými jsem si to prohrála. Dvakrát jsem si nevybrala správnou variantu, špatně jsem u míče stála, nefungovaly mi nohy. Ona byla v tu chvíli hrozně nervózní, dala mi druhý servis jak papír, jenže já ho narvala do autu. Další míč to samý, narvu to úplně zbytečně ven. Ale to je tenis.

A ve třetím setu jste se už vystřílela.

Klobouk dolů před ní. Pomáhali jí i diváci, kteří byli neuvěřitelní. Teda pro ni, pro mě to bylo náročné psychicky. Byli fér, ale když jste na kurtu dvě a půl hodiny a musíte si říkat, že tam ti diváci nejsou, tak už vám z toho trošku hrabe. Ale to je Fed Cup. Ve třetím setu už jsem neměla co hrát. Na co sáhla, to jí tam spadlo. Přišlo mi, že může zavřít oči a stejně míček zabije. Klobouk dolů.

Švýcaři Golubicovou v podstatě neznají a ona zahraje tak výjimečně, nepřijde vám to až trochu absurdní?

Já už to ale říkala včera, abychom z mého prvního bodu nedělali bombu, protože Golubicová je nebezpečná. Takhle to bývá. Je outsider, nikdo ji moc nezná, nemá proti nám vůbec co ztratit.

Jak to bylo s rozhodováním, zda hrát debl?

Bylo to hlavně na mně. Mohla jsem tam klidně jít, ale nebyla jsem stoprocentní, abych předvedla výkon, který by pomohl. A to by nebylo fér. Po prvním setu by mě chytly křeče, a co by se dělo pak? Máme Lucku Hradeckou, která je skvělá deblistka.

Budou to pro vás velká muka sedět při deblu na lavičce?

Budou, ale hrozně holkám věřím.

Vážně jste nechtěla nastoupit?

Samozřejmě, že chtěla. Moc. Taky jsem si říkala, že tam půjdu. Už máme s Kájou za sebou dva hrozně důležité zápasy, ale rozdíl byl v tom, že tehdy jsem za sebou neměla dva singly. Teď bych musela běhat na síti, stíhat loby a všechno. Na tohle bych fyzicky neměla. Ale měla jsem z toho taky hodně zvláštní pocit, až jsem se v šatně rozbrečela, jestli to je dobré rozhodnutí. Ale nemůžeme zapomenout na Lucku, která debly hraje, je v desítce. Bylo to fakt těžký rozhodnutí.

Reklama