Hlavní obsah

Jedničkou antukového challengeru v Ostravě bude Pavlásek

Ostrava

Český tenista Adam Pavlásek figuruje jako nejvýše nasazený hráč challengeru Prosperita Open, jehož třináctý ročník se příští týden bude hrát na antuce v Komenského sadech v Ostravě. Turnaj je dotován částkou 50 tisíc dolarů.

Foto: Jirka G. Novák, Sport.cz

Adam Pavlásek

Článek

Pavlásek bude v Ostravě obhajovat loňskou finálovou účast. Člen širšího daviscupového týmu a 108. hráč aktuálního světového žebříčku před rokem v posledním utkání turnaje podlehl Španělu Iňigu Cervantesovi.

Z druhé stovky světového pořadí se vedle Pavláska v Ostravě představí ještě další čtyři hráči: Slovinec Blaž Rola (160.), Estonec Jürgen Zopp (162.), Srb Pedja Krstin (164.) a Belgičan Kimmer Coppejans (171.).

Jako nositele známého jména a bývalou tenisovou hvězdu tentokrát pořadatelé získali Srba Janka Tipsareviče, který už ostravský challenger jako zcela neznámý mladík ovládl v roce 2004. Bývalá světová osmička však v poslední době laborovala se zdravím a nyní se jako 455. hráč ATP vrací na dvorce po operaci nezhoubného nádoru v noze.

"Myslíme si, že pro diváky by to mohl být celkem atraktivní hráč. V minulosti tady zanechal výborný dojem a teď má motivaci se po zdravotních problémech dostat zpátky do formy i výše v žebříčku," řekl ředitel turnaje Václav Roubíček.

Reklama

Související témata:
  Kosťuková - Vondroušová dnes 16 : 00
20240420T16 : 00:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová