Hlavní obsah

Nadal podal žalobu na francouzskou ministryni. Nařkla ho z dopingu

Španělský tenista Rafael Nadal se bude soudit s bývalou francouzskou ministryní sportu Roselyne Bachelotovou, která vítěze 14 grandslamů a aktuálně pátého hráče světa minulý měsíc nařkla z dopingu. Nadal dnes oznámil, že jeho právníci už u pařížského soudu podali na Bachelotovou žalobu pro pomluvu. Pokud soud vyhraje, věnuje celou částku některé z francouzských neziskových či charitativních organizací.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal.

Článek

"Nebráním jen svou bezúhonnost a pověst sportovce, ale také hodnoty, které jsem vyznával po celou svou kariéru," uvedl Nadal v prohlášení. "Chci rovněž zabránit tomu, aby někdo, kdo bez jakýchkoli důkazů uráží či křivě obviňuje sportovce v médiích, vyvázl bez trestu," dodal slavný tenista.

Bachelotová v březnovém televizním rozhovoru během debaty k dopingu ruské hvězdy Marie Šarapovové obvinila Nadala, že v roce 2012 dlouhou zdravotní pauzou kryl dopingový nález. "Víme, že Nadalovo slavné zranění, které ho vyřadilo na sedm měsíců, bylo způsobeno pozitivním testem," prohlásila bývalá ministryně z let 2007 až 2010.

Za Nadala, jenž kvůli častým zdravotním potížím a silovému tenisu čelil obdobnému obvinění již několikrát, ačkoli nikdy neměl pozitivní dopingový test, se vzápětí postavil řada sportovců i institucí v čele s Španělským olympijským výborem i tamní vládou. Jeho trenér a strýc Toni Nadal dokonce podle španělských médií nazval Bachelotovou imbecilkou.

Reklama