Hlavní obsah

Vrstvy oblečení, trénink v běžeckém šátku. Tenistky sužuje v Praze chlad

Praha

Na teploměru pět stupňů, diváci zachumlaní v zimních bundách a čepicích, někteří nepohrdli ani dekou. Počasí je zatím vůči tenisovému turnaji WTA v areálu pražské Sparty ve Stromovce vyloženě nepřátelské. Nezvyklý chlad působí na výkony hráček.

Foto: Facebook

Radost české tenistky Kateřiny Siniakové po výhře v 1. kole J&T Banka Prague Open ve Stromovce.

Článek

„Měla jsem na sobě nahoře čtyři vrstvy, dole dlouhé legíny a sukni s kraťáskama. Proti pondělku jsem ale sundala zimní čepici a šálu. Trénovala jsem totiž i v běžeckém šátku. Po delší výměně jsem si ho dala přes pusu, abych nedýchala studený vzduch," líčila Lucie Hradecká, když v prvním kole dvouhry trumfla svou deblovou partnerku Andreu Hlaváčkovou.

Při zápasech mají ovšem hráčky maximální komfort v mezích možností. „Na lavičkách byly ohřívače, tam si člověk sednul, a když rozhodčí ohlásila, že už je čas, tak jsem se párkrát podívala a řekla: Vždyť tady je tak příjemně, proč by člověk měl někam jít," usmála se Hradecká.

Na další dny je sice předpověď o něco lepší, ale stejně to není žádný zázrak. Aspoň, že zítra snad už vysvitne sluníčko a při sobotním finále by mělo být kolem 17 stupňů. „Člověk má studené ruce a pak mi přijde, že v nich nemám úplně cit. Ne, že bych ho tedy někdy měla," zažertovala obhájkyně titulu Karolína Plíšková.

Naštěstí mi nesněžilo, oddechla si Hradecká

Když hrály české tenistky loni první kolo Fed Cupu v Seville, seděl na začátku února kapitán Petr Pála zachumlaný na antukovém kurtu v péřové bundě a v kulichu. Před koncem dubna je teď v Praze počasí hodně podobné.

„V kulichu by mě asi nenechali hrát, i když trenér přišel k lavičce, tak mu rozhodčí řekla, že si má čepici sundat. Ale šátek jsem měla připravený v tašce. Nevěděla jsem, jestli bude foukat, nebo jaké bude počasí. Je vyloženě aprílové, ale naštěstí mi nesněžilo," oddechla si Hradecká.

Reklama

Související témata: