Hlavní obsah

Tenisté Běloruska vyřadili z Davisova poháru Španělsko

Běloruští tenisté využili v prvním kole Davisova poháru v duelu se Španěly výhodu domácího prostředí a jako druzí si už po čtyřhře zajistili účast ve čtvrtfinále Světové skupiny. Postupový třetí bod Bělorusům v Minsku zajistila dvojice Max Mirnyj, Vladimir Volčkov, která bez ztráty setu porazila pár Fernando Verdasco, Feliciano Lopez.

Článek

Bělorusové se ve čtvrtfinále utkají s lepším z dvojice Švýcarsko - Austrálie. Blíže k postupu mají po druhém dnu na antukovém kurtě v Ženevě hosté, kteří po dnešním deblu vedou 2:1.  Dvojnásobné daviscupové šampiony Španěly čeká baráž o udržení se mezi elitou.

Jako první si postup zajistili Rusové. Rozhodující třetí bod v duelu s Nizozemskem dnes v Amsterodamu získala ve čtyřhře dvojice Igor Andrejev, Michail Južnyj, která porazila domácí pár Raemon Sluiter, John van Lottum ve čtyřech setech.

Nehrající kapitán Šamil Tarpiščev změnil oproti původní nominaci složení ruského páru a nahlášeného Nikolaje Davyděnka nahradil Južným. Rusové i přes zaváhání ve druhém setu vyhráli za dvě hodiny a šest minut a o postup do semifinále se utkají s vítězem duelu mezi Německem a Francií.

Davisův pohár - 1. kolo:
Nizozemsko - Rusko 0:3
Sluiter, Van Lottum - Andrejev, Južnyj 2:6, 6:3, 4:6, 4:6.
Bělorusko - Španělsko 3:0
Mirnyj, Volčkov - Verdasco, F. Lopez 7:6 (7:2), 6:4, 7:5.
Švýcarsko - Austrálie 1:2
Bastl, Allegro - Arthurs, Hanley 6:7 (6:8), 4:6, 6:4, 6:7 (5:7).
Rakousko - Chorvatsko 0:3
Knowle, Peya - Ančič, Ljubičič 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:8.
Německo - Francie 0:3
Haas, Waske - Clément, Llodra 7:6 (8:6), 3:6, 4:6, 1:6.

Reklama