Hlavní obsah

Tomic odehrál v Římě jen osm minut, pak vzdal: V tom horku jsem nemohl hrát

Řím

Antuková sezóna je zatím pro australského tenistu Bernarda Tomice jedno velké fiasko. Po třech porážkách za sebou s ostudným výstupem v Madridu navrch, vypadl i v prvním kole v Římě. V italské metropoli přitom odehrál jen osm minut, než utkání s Francouzem Pairem za stavu 2:1 vzdal.

Foto: Profimedia.cz

Bernard Tomic.

Článek

Tomic odvracel mečbol netradičně.

Po třech hrách konzultoval svůj zdravotní stav s lékařem a následně duel ukončil. „Cítil jsem se špatně celou noc. V tom horku jsem nemohl vůbec hrát. Bylo mi tak zle, že jsem myslel, že zkolabuji," vysvětloval 23letý tenista.

„Rozhodl jsem se, že nejlepší pro mě bude vzdát. Teď to hlavně musím ze sebe nějak dostat," dodal rodák ze Stuttgartu.

Tomic se tak po pár dnech znovu dostal do centra pozornosti. V minulém týdnu se postaral o humbuk v Madridu, když Fabiu Fogninimu odvracel mečbol tak, že držel raketu za opačnou stranu a míček po servisu nechal kolem sebe jen proletět.

Za osm minut 366 tisíc

Všemu nasadil korunu svým následným komentářem. „Mě ten mečbol vůbec nezajímá. Ty bys to řešil, kdyby ti bylo třiadvacet a měl na kontě deset miliónů dolarů," ptal se novináře z Gold Cost Bulletin.

Jeho slova naštvala mimo jiné i světovou jedničku Novaka Djokoviče. „Viděl jsem, co udělal. Určitě to není správné a já jen doufám, že si to uvědomí," vyjádřil se srbský tenista pro agenturu AFP.

Pokud však syn chorvatského otce a bosensko-chorvatské matky pohlíží na svoji kariéru především optikou přírůstků na svém bankovním kontě, jímž se tak chlubí, možná bude i po turnaji v Římě spokojen. Za zmíněných osm minut v prvním kole vydělal hrubého 13 305 eur, tedy zhruba 366 tisíc korun.

Těžko tedy říct, zda mu vadí, že svým chováním výrazně ohrožuje svoji účast na letošní olympiádě. Tu totiž mezinárodní tenisová federace (ITF) podmiňuje kromě příslušného žebříčkového umístění také dobrými vztahy směrem k národním federaci a právě ITF.

Jak Tomic, tak jeho kontroverzní krajan Nick Kyrgios už dostali varování od šéfky australské olympijské výpravy Kitty Chillerové.

Reklama

Související témata: