Hlavní obsah

McEnroe je v San Jose v semifinále čtyřhry

SAN JOSE

Americký tenista John McEnroe se po svém návratu na kurty probojoval do semifinále deblové soutěže v San Jose. Společně s Jonasem Björkmanem vyhráli i druhý zápas bez ztráty setu a po vítězství 6:1 a 7:5 nad australsko-americkou dvojicí Ashley Fisher, Trey Philips jsou mezi nejlepšími čtyřmi páry.

Článek

O postup do finále si proti McEnroeovi zahraje český deblista Jaroslav Levinský. Se Švédem Robertem Lindstedtem porazili v pátek britskou dvojici Auckland, Murray a potvrdili roli nasazených čtyřek.

Sedmačtyřicetiletý McEnroe hraje turnaj ATP poprvé po 12 letech a ve čtvrtfinálovém duelu dal vzpomenout na staré časy svou typickou kontroverzí s rozhodčím, když ve druhém setu velmi nahlas nesouhlasil s jeho výrokem. "To bylo brutální rozhodnutí," stěžoval si po zápase McEnroe na jeden z verdiktů Norma Chrysta.

Na hřišti ale před sedmi tisícovkami diváků jinak ukázal, že stále umí precizně umísťovat míče. "Sledovat jeho kvality je jedinečné. Proto také vyhrál 77 turnajů," řekl jeho partner Björkman.

Ve dvouhře postoupil do semifinále nejvýše nasazený domácí Andy Roddick, který dovolil německému soupeři Björnu Phauovi uhrát jen pět gamů. O postup do finále se obhájce prvenství utká s Britem Andym Murraym. Druhou semifinálovou dvojici v turnaji dotovaném částkou 335.000 dolarů tvoří domácí Vincent Spadea a turnajová trojka Lleyton Hewitt z Austrálie.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Roddick (1-USA) - Phau (Něm.) 6:3, 6:2, Hewitt (3-Austr.) - Arthurs (Austr.) 7:6 (7:4), 6:2, Murray (Brit.) - Söderling (Švéd.) 4:6, 7:5, 6:4.
Semifinálové dvojice: Roddick - Murray, Spadea (USA) - Hewitt.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Levinský, Lindstedt (4-ČR/Švéd.) - Auckland, Murray (Brit.) 6:4, 6:3, Björkman, McEnroe (Švéd./USA) - Fisher, Phillips (Austr./USA) 6:1, 7:5.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články