Hlavní obsah

Mauresmová v Dubaji prohrála a nebude světovou jedničkou

Nejvýše nasazená Amélie Mauresmová v pátek vypadla na turnaji v Dubaji ve čtvrtfinále a přišla o šanci stát se světovou jedničkou. Na světový trůn by francouzská tenistka usedla v případě, že by celý podnik s dotací rovného miliónu dolarů vyhrála.

Článek

Ještě před víkendovým vrcholem jí však připravila porážku Světlana Kuzněcovová z Ruska, která lépe zvládla dohrávku odloženou ze čtvrtka kvůli dešti. Hráčky nastoupily na kurt za stavu 3:2 pro Mauresmovou v tie-breaku první sady a skončily až po čtyřiadvacáté rozehře. Druhý set vyhrála Kuzněcovová 6:4.

Mauresmová, která včetně cesty za titulem na Australian Open vyhrála šestnáctkrát za sebou, tak zůstane v pořadí WTA druhá za Belgičankou Kim Clijstersovou. Ta nyní nehraje a léčí si bolavý kotník.

"Hrála velmi dobře a mně docházely síly. S tím se dá těžko vyhrát," řekla Mauresmová novinářům s tím, že po sérii vítězství pro ni bylo těžké fyzicky a hlavně psychicky udržet formu. "Člověk se musí soustředit na každý fiftýn, den co den, zápas co zápas. Dva tři měsíce to už jde jen hodně těžko," dodala Francouzka, která měla v první sadě tři setboly a v druhé vedla 3:0.

Na rozdíl od Mauresmové jsou v semifinále další tři bývalé světové jedničky Lindsay Davenportová, Justine Heninová- Hardennová i Maria Šarapovová. Na ruské soupeřce si vylámala zuby Martina Hingisová. Všechny úspěšné hráčky dnes čeká ještě semifinále.

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kuzněcovová (Rus.) - Mauresmová (1-Fr.) 7:6 (13:11), 6:4, Davenportová (2-USA) - Kirilenková (Rus.) 4:6, 6:2, 6:3, Šarapovová (3-Rus.) - Hingisová (Švýc.) 6:3, 6:4, Heninová- Hardenneová (4-Belg.) - Schiavoneová (7-It.) 6:4, 7:6 (7:5).

Reklama

Související témata: