Hlavní obsah

Lendl začal v roli kouče vítězně. To já nebudu jenom sedět jako on, varuje McEnroe

Londýn
Aktualizováno

Vydřenou a velmi těsnou výhrou začala novou éru pod trenérem Ivanem Lendlem světová tenisová dvojka Andy Murray, jenž v Queen's Clubu porazil Francouze Nicolase Mahuta 7:6(8), 7:6(1). A po utkání se netajil tím, že si od obnovené spolupráce s rodákem z Ostravy hodně slibuje.

Andy Murray začal opět trénovat s Ivanem LendlemVideo: Aegon Championships, Reuters

 
Článek

Murray udržel nervy v koncovkách obou setů, v nichž musel odvracet setboly. „Bylo to hodně těžké. Nico je na trávě velmi dobrý hráč," oddechl si dvojnásobný grandslamový šampión.

Právě rozšíření zatím skromné sbírky grandslamových titulů se od ukončení první spolupráce s Lendlem před dvěma roky Murraymu nedařilo. A věří, že s někdejší československou hvězdou v zádech čekání na triumf z velké čtyřky ukončí. Nejlépe už na trávě ve Wimbledonu.

Lendl sledoval v úterním duelu svého svěřence typicky zcela bez navenek projevovaných emocí.

„Ivan se během zápasu vůbec nijak neprojevil. Jeho obličej se ani nehnul. Jsem moc rád, že ho mám zpátky a můžeme spolu s Jamiem Delgadem makat. Myslím, že mám hodně silný tým," těšilo Brita.

Už v Queen's Clubu může dojít na pikantní trenérský souboj dvou někdejších velkých rivalů. S Kanaďanem Milosem Raonicem totiž během letošní travnaté sezóny spolupracuje bývalý bouřlivák John McEnroe.

„Já ale nebudu jenom sedět v hráčově lóži, aniž bych na sobě nechal znát emoce jako Ivan Lendl, když Andy Murray vyhrál Wimbledon. A Milos to dobře ví," avizoval někdejší trojnásobný wimbledonský vítěz.

Jeho úkolem bude vštípit své poznatky z vlastních úspěchů na trávě čtyřiadvacetiletému svěřenci, jemuž k těm největším triumfům zatím stále krůček chybí.

„Měl jsem v diáři docela volno, a sám sobě jsem si říkal: Vyjmenuj šest nebo sedm hráčů, kteří mohou vyhrát Wimbledon. Milose bych mezi ně určitě zařadil. Momentálně teda tak na šesté sedmé místo, ale kdo ví, co se může stát," vysvětloval začátek nové spolupráce McEnroe.

A Raonic v Londýně potvrdil novinářům, že se jeho kouč pustil do práce opravdu zhurta. „Ihned vzal míčky, šel na kurt a hrál tři a půl hodiny. Neumím si představit moc chlapů v jeho letech, co by odehráli tolik hodin týdně," smekl Raonic.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články