Hlavní obsah

Hodil fiasko z ME za hlavu? Čech pomáhal Štěpánkovi ve Wimbledonu jako sběrač

Londýn

Zklamání z brzkého konce fotbalové reprezentace na EURO 2016 zahání brankář Petr Čech v areálu tenisového Wimbledonu. Před startem nejslavnějšího turnaje pomáhal v přípravě svému kamarádovi Radku Štěpánkovi. Během tréninku mu mimo jiné dělal sběrače.

Foto: Profimedia.cz

Český tenista Radek Štěpánek s reprezentačním gólmanem Petrem Čechem (vlevo) ve Wimbledonu.

Článek

Britským fotografům pochopitelně opora Arsenalu nemohla uniknout. Čecha zachytili mimo jiné, jak stojí v pozoru v rohu kurtu s napřaženou rukou s tenisákem, jako to dělávají sběrači při turnajích.

„Je skvělé tady, v dnes tak daleké Anglii, potkat Čecha. Všechno jsme to probrali a stihl jsem pod jeho dohledem i trénink," poznamenal Štěpánek na svém facebookovém profilu.

Čech se ale setkal také s Rakušanem Dominikem Thiemem, jenž je velkým fanouškem Chelsea, Čechova bývalého klubu. Stoupající hvězda světového tenisu se na turnajích často pohybuje v dresu Blues se jmenovkou Thieminho na zádech.

Štěpánek se tentokrát nemusel probíjet kvalifikací, protože od organizátorů obdržel divokou kartu. Los se s ním ale příliš nemazlil, v prvním kole jej totiž čeká australský bouřlivák Nick Kyrgios, jemuž dělal český veterán dříve mentora.

„Trochu mně dříve pomáhal a teď na něj narazím v prvním kole, což je trochu bláznivé. Hrát proti Štěpánkovi je samozřejmě hodně těžké. Pořád produkuje skvělý tenis. Je mi jasné, že to bude tvrdý boj. Myslím, že tráva je jeho nejoblíbenější povrch. Každopádně jsme spolu velmi dobří kámoši," komentoval soupeře pro první kolo Kyrgios.

Štěpánek na nedávném French Open, kam postoupil z kvalifikace, vypadl v prvním kole, ale proti světové dvojice Andymu Murraymu předvedl parádní výkon. Byl dva míčky od vítězství, ale nakonec v pětisetové bitvě podlehl.

Reklama