Hlavní obsah

Pete Sampras se vrátí na tenisové kurty

NEW YORK

Bývalá tenisová hvězda Pete Sampras neodolal a po více než třech letech se znovu postaví na kurt k soutěžnímu zápasu. V červenci se vítěz rekordních čtrnácti grandslamových turnajů zúčastní Profesionální ligy tenisových světových týmů (WTT), v níž každoročně hrají slavná jména tenisové minulosti i přítomnosti.

Foto: ČTK

Pete Sampras (vpravo) při loučení s aktivní kariérou.

Článek

Čtyřiatřicetiletý Sampras hrál naposledy ve finále US Open 2002, kdy porazil svého dlouholetého rivala Andreho Agassiho. O rok později oficiálně oznámil, že končí s tenisem. Nyní Sampras tvrdí, že se v jeho případě rozhodně nejedná o comeback, jaký například předvedla Martina Hingisová.

"Prostě potřebuju trochu zábavy. Chybí mi tenis a chybí mi soutěžení. Ale neříkejte tomu návrat. Rozhodně nejsem schopen vrátit se na úroveň, na které jsem kdysi byl. Vím, co to obnáší," uvedl Sampras. Předpokládá, že v létě odehraje šest nebo sedm tenisových utkání. Sezóna WTT trvá pouze od 6. do 26. července.

V době své aktivní kariéry legendární tenista s řeckými předky ve WTT nikdy nehrál, i když se ho spoluzakladatelka soutěže Billie Jean Kingová snažila zlanařit. V lize dvanácti týmů se již v minulosti představili například John McEnroe, Martina Navrátilová, Venus Williamsová, Andy Roddick či loni Steffi Grafová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori