Hlavní obsah

Hewitt se v Las Vegas utká o titul s Blakem

Las Vegas

Tenista Lleyton Hewitt postoupil do finále turnaje v Las Vegas a o titul, první po více než roce, se v neděli utká s domácím Jamesem Blakem. První nasazený Australan v semifinále vyřadil ve třech setech Američana Paula Goldsteina, Blake si poradil s Ivem Karlovičem z Chorvatska.

Článek

Pětadvacetiletý Hewitt měl v úvodu duelu s Goldsteinem problémy, soupeř čtyřikrát prolomil jeho podání a nakonec první set získal 6:3. "Nedařil se mi první servis a dělal jsem dvojchyby. To si proti němu člověk nemůže dovolit, má velice dobrý return," řekl Hewitt. Desátý hráč světového žebříčku pak začal více riskovat, dařilo se mu umísťovat míčky těsně k čarám a v dalších dvou sadách Goldsteina deklasoval 6:1 a 6:0.

Pátý nasazený Blake podal proti vysokému Chorvatovi vynikající výkon a jeho dělovému podání vzdoroval výborným returnem a přesnými prohozy. Za celý zápas se dopustil jen sedmi nevynucených chyb.

Do finále podniku ATP postoupil Hewitt podruhé v sezoně, před dvěma týdny v San Jose ho v duelu o titul porazil Brit Andy Murray. S Blakem má sice bezchybnou bilanci vzájemných zápasů (6:0), naposledy se však utkali na loňském Australian Open. Hewitt čeká na titul od triumfu v Sydney v lednu 2005. Blake v Sydney vyhrál letos a za posledních sedm měsíců získal tři turnajové vavříny.

Dvouhra - semifinále:
Hewitt (1-Austr.) - Goldstein (USA) 3:6, 6:1, 6:0, Blake (5-USA) - Karlovič (Chorv.) 7:6 (7:2), 6:1.

Reklama

Související témata: