Hlavní obsah

Potvrzeno! Wimbledonský vítěz Murray čtvrtfinále Davis Cupu v Srbsku vynechá

Londýn
Aktualizováno

Úřadující vítězové tenisového Davis Cupu Britové se ve čtvrtfinále proti Srbsku musejí podle očekávání obejít bez Andyho Murrayho. Světovou dvojku a wimbledonského šampiona, který dal přednost přípravě na srpnové olympijské hry v Riu de Janeiro, zastoupí ve dvouhrách v Bělehradě Kyle Edmund a James Ward. Domácím zase chybí v sestavě světová jednička Novak Djokovič.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Andy Murray čtvrtfinále Davis Cupu v Srbsku vynechá.

Článek

V dalších čtvrtfinálových daviscupových duelech se střetnou Italové doma s Argentinou, USA hostí Chorvaty a Češi v Třinci bez Tomáše Berdycha Francii.

O neúčasti svěřence Ivana Lendla Murrayho ve čtvrtfinále DC se mluvilo od jeho nedělního triumfu v All England Clubu. "Tenhle termín je nejen pro Andyho, ale pro všechny opravdovou noční můrou, protože není snadné pořád střídat povrchy," řekl kapitán Leon Smith. "Minulý týden jsem doufal, že (Murray) nastoupí, ale pak vyhrál Wimbledon a před sebou má olympiádu a US Open. Doufám, že uspěje i tam, všichni mu to přejeme," dodal.

V britské nominaci jsou vedle singlistů Edmunda a Warda na čtyřhru připraveni Murrayho starší bratr Jamie a Dominic Inglot. Za Srby do dvouher nastoupí Janko Tipsarevič a Dušan Lajovič. Tipsarevič bude hrát čtyřhru s Nenadem Zimonjičem, jenž je na turnajích aktuálně partnerem Radka Štěpánka.

Vyrovnaný duel se čeká na antuce v Pesaru mezi Itálií a Argentinou. Domácí nasadili Andrease Seppiho a Fabia Fogniniho, Argentinci Federica Delbonise a Juana Monaca, ale v neděli můžou nasadit ještě Juana Martína del Potra.

Američané si pozvali Chorvaty do Portlandu, kde v roce 2007 naposledy získali "salátovou mísu", a na tvrdém povrchu se je pokusí po třech prohrách poprvé porazit. Budou ale čelit ve formě hrajícímu Marinu Čiličovi, kterého doplňuje mladý Borna Čorič. Výběr kapitána Jima Couriera sází na Johna Isnera a Jacka Socka ve dvouhrách a na čtyřhrou jsou připravena dvojčata Mike a Bob Bryanovi.

"Myslím, že můžeme dojít daleko. Tady v Portlandu byla před devíti lety skvělá atmosféra a věřím, že nám pomůže i tentokrát," řekl Bob Bryan.

Postoupí do semifinále Davis Cupu Srbsko, nebo Velká Británie?
Srbsko
80,3 %
Velká Británie
19,7 %
Celkem hlasovalo 1179 čtenářů.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík