Hlavní obsah

Agassi hledá cestu, jak koupit Borgovy trofeje

INDIAN WELLS

Americký tenista Andre Agassi dává dohromady skupinu lidí, kteří by společně koupili pět replik wimbledonských trofejí Björna Borga. Švédský tenista chce kvůli špatné finanční situaci vydražit pět svých pohárů z let 1976 až 1980 a navíc dvě rakety s vlastním podpisem.

Foto: ČTK

Andre Agassi

Článek

Aukce by měla proběhnout 21. června v londýnské síni Bonhams a podle předběžných odhadů by za cenné relikvie mohl někdejší idol tenisových kurtů dostat 200 000 až 300 000 liber, což je v přepočtu zhruba devět až 13 miliónů korun.

Na trofeje svého slavného předchůdce má zálusk i pětatřicetiletý rodák z Las Vegas. Wimbledonský vítěz z roku 1992 by chtěl Borgovy poháry věnovat muzeu. "Myslím, že by bylo pro tenisové fanoušky úžasné je vidět. Rád bych viděl, jak se náš sport spojuje, aby našel cestu, jak se ujistit, že se nedostanou do špatných rukou," vysvětlil Agassi během turnaje v Indian Wells.

Padesátiletý Borg chce poháry prodat, protože on i jeho rodina potřebují dlouhodobé finanční zajištění. Podle Agassiho to není správné. "Jediná cesta, jak byste měli získat wimbledonskou trofej, je vyhrát ji, ne koupit. Nemůžu Björna soudit, ale musím říct, že vidina wimbledonské trofeje v rukou někoho, kdo má spoustu peněz, je znepokojující. Wimbledon je největší turnaj na světě," uvedl manžel další tenisové legendy Steffi Grafové.

Reklama